in ,

EZ NAGYON DURVA – Botkáék titokban több ezer migránst telepítenének Szegedre? A polgármester és a képviselő tagad (Frissítve!)

Az ügy durva

Döbbenetes levelet írt Szabó Sándor szegedi szocialista országgyűlési képviselő (vagy valaki az ő nevében) párttársának, Botka László polgármesternek. A Szegedma.hu által közölt levélben az illető szinte könyörög Botkának, hogy mivel nagyon rosszul áll a szénájuk, legyen kedves legalább a választásokig mélyen hallgatni arról, hogy menekültek ezreit fogadná be Szeged. A szegedi polgármesteri hivatal szerint a levél hamisítvány. Ami tény: Szabó Sándor neve rajta van a levélen, saját kezű aláírása viszont nincs, így portálunk nem állíthatja, hogy valóban Szabó Sándor írta a levelet, és hogy az eljutott a szegedi polgármesterhez. Szabó Sándor cikkünk megjelenése után szintén hamisítványnak nevezte a levelet.

„Azért ugye tudod, hogy a lemondásod óta nehéz helyzetben vagyunk?” – így kezdődik az a Szegedma.hu által közölt, baráti hangvételű levél, amelyet Botka „Lacinak” írt valaki „Szabó Sándor” néven. Szabó szocialista országgyűlési képviselő, ám a mellékelt levélen nem szerepel saját kezű aláírása, így nem tudható, valójában ki írta a levelet. A Szegedma.hu által közölt levélben az olvasható: az egész baloldalon egyre nehezebb a helyzet és így nehéz lesz nyerni. Közben a Fidesz már Szegeden is erősödik. A levélíró arra is figyelmezteti Botkát: az emberek nem akarják, hogy lebontsák a kerítést. Az írás szerint a szocialisták korábbi miniszterelnök-jelöltje megállapodott Martin Schultz-cal arról, hogy Botkák támogatják a menekültek befogadását, aminek az lehet a következménye, hogy Szegeden az üres lakásokba is menekülteket kell költöztetni. Szabó Sándor (vagy valaki az ő nevében) azt írja, hogy egyetért Botkával, és Szeged a befogadás mintavárosa lehet majd, csak ne most, mert az neki a képviselőségébe kerülhet.

Tudom, hogy ez neked személyesen is fontos… Igazad van, mi lehetünk a mintaváros, befogadunk sok ezer menekültet. De most rendkívül nagy politikai veszélyt érzek. Arra kérlek, várjunk ezzel áprilisig

– rimánkodott a levélíró. Majd kijelentette, ha ezt most bejelentik, akkor el fogják veszíteni a választást tavasszal.

A csapat a lemondásod óta úgyis kezd szétesni, és te is nehéz helyzetbe kerülsz. Laci, ez most nem fog menni. Április után meg tudjuk csinálni, de nem most – zárja baráti levelét a parlamenti képviselő. 

A Szegedma.hu által leközölt, saját kezű aláírás nélküli levél, amely a szegedi polgármesteri hivatal szerint hamisítvány

Botka hivatala és Szabó is állítja: hamisítvány a levél

A Szegedma.hu cikkét ismertető írásunk nyomán a szegedi polgármesteri hivatal kabinetfőnöke, Kalmár Gábor levelet küldött szerkesztőségünkbe, amelyben azt írta:

A hivatkozott levél hamisítvány, felszólítjuk Önöket, hogy távolítsák el az erről szóló cikket. Amennyiben ezt nem teszik, büntetőeljárást kezdeményezünk Önök ellen.

Mint cikkünkből is kiderül, a PestiSrácok.hu nem állítja, nem állíthatja, hogy a fenti levelet valóban Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő írta, és hogy az egyáltalán eljutott Botka Lászlóhoz. A polgármesteri hivatal szűkszavú válaszából ez utóbbira – vagyis, hogy ez a „hamisítvány” egyáltalán eljutott-e Botka Lászlóhoz – nem kapunk választ.

Közben Szabó Sándor pénteken délután sajtótájékoztatót tartott, amelyen szintén jelezte: a Szegedma.hu által leközölt levelet nem ő írta, hamisítvány.

Forrás: szegedma.hu. Vezető képünkön Botka és Martin Schulz akkori EP-elnök 2015 áprilisi, szegedi „randevúja”; Fotó: szegedma.hu

 

(pestisracok.hu)

Vérciki! – A Jobbik-szavazók egyharmada nem Vona Gábort választaná miniszterelnöknek

Na még csak ez hiányzik!! – A MigSzol önkormányzati lakásokba költöztetné Szegeden a migránsokat?