in ,

Ez nagy meccs lesz 2018-ban – Valódi politikai támadás indult a kormány és az ország ellen

Leleplezték magukat a magyar kormány külföldi lejáratását célzó Illiberális állam Európa szívé­ben szerzői, jelentésüket ugyanis nem lehet jogi-szakmai kritikaként felfogni, az egyértelműen egy politikai kampányanyag – közölte lapunkkal az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

Valódi politikai támadás indult a kormány és az ország ellen

 

Leleplezték magukat a magyar kormány külföldi lejáratását célzó Illiberális állam Európa szívé­ben szerzői, jelentésüket ugyanis nem lehet jogi-szakmai kritikaként felfogni, az egyértelműen egy politikai kampányanyag – közölte lapunkkal az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. A Soros György támogatását élvező szervezetek által készített brosúra külföldön egyelőre komolyabb visszhang nélkül maradt.

 

Eddig komolyabb nemzetközi visszhang nélkül maradt az Illiberális állam Európa szívében című, Soros György támogatását élvező szervezetek által készített országjelentés, habár az elmúlt napokban több külföldi lap figyelme is Kelet-Közép-Európára irányult, s kritikával illették a régió országait.

Az Eötvös Károly Intézet, a K-Monitor, a Magyar Helsinki Bizottság, a Mérték Médiaelemző Műhely és a Társaság a Szabadságjogokért kampány kiadványa bevallottan a nemzetközi közvélemény befolyásolására készült, ezért a magyar mellett angol nyelvű változatban is elérhető az interneten. – Ebben a jelentésben nincsenek hivatkozások, hiányzik belőlük a jogi érvelés, egyszerűen minden, ami ahhoz kell, hogy komolyan lehessen venni.

Ez egy politikai pamflet, amely arra szolgál, hogy a politikai vitákban hivatkozni lehessen rá mint a magyarországi NGO-k vészjelzésére – közölte lapunkkal Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. Mint mondta, 2010 második felétől elkezdve számos jelentés született, amelyekben különféle, nemritkán Soros György hálózata által támogatott szervezetek bírálták a magyar kormány intézkedéseit. A támadásokat jogi köntösbe bújtatták, és az Alapjogokért Központ éppen azért jött létre, hogy rámutasson a kritikusok álságosságára, s jogi alapon cáfolja a vádakat.

Kovács István szerint az Eötvös Károly Intézet vagy a Helsinki Bizottság eddig is politikai szerepet vállalt, ám eddig legalább ügyeltek a látszatra, arra, hogy a boszorkánykonyhájukban készített anyagok szakmai­lag megalapozottnak tűnjenek. Ezzel a mostani anyaggal viszont – tette hozzá – leleplezték magukat, hiszen ez hangnemé­ben és tartalmában sem több puszta politikai kampánybrosúránál. – Az Illiberális állam Európa szívében rendre visszatérő hazugságokkal van tele, amelynek jogi oldalát a központ már többször megcáfolta – fogalmazott Kovács István.

Mint arról beszámoltunk, a tizennégy oldalas jelentésben immár sokadszorra temették el a magyar demokráciát és a sajtószabadságot. A szerzők szerint a Fidesz és a KDNP kormányzása alatt az országot tisztességtelen választások, foglyul ejtett média, állami gyűlöletkampányok, az eltérő vélemények és képviselők kirekesztése, az „állami erőszak-monopólium privatizálása”, a közös európai normák semmibevétele és rendszerszerű korrupció jellemzi.

(Nagy Áron, magyaridok.hu)

A libsik kedvenc témája, most mégsem szólalnak meg – 33 ezer forintos bérpótlékot kapnak a védőnők

G. Lajosnak marad a filctoll :D – Törvénytelenül járt el Simicska Lajos cége – Jogsértőnek bizonyult Vona Gáborék plakátkampánya