in ,

Ez lehet Magyarországon is 2022-ben – Biden nem finanszírozza tovább a határfalat

Visszavonásra került a 2019-ben kihirdetett vészhelyzet is a déli határnál. Az elnök ezzel a párizsi klímaegyezménybe való visszalépés után újabb oszlopát dönti le a Trump örökségnek.

A BBC tájékoztatása szerint Joe Biden egy csütörtöki levelében a Kongresszusnak megírta, hogy a Trump által a déli határon kihirdetett vészhelyzet alaptalan volt, és nem fog további pénzt fordítani a határfalra. Emellett arról is írt, hogy felülvizsgálatra kerül minden forrás, amelyet eredetileg az említett ügyre szántak volna.

A döntéssel kapcsolatban Jason Miller, Trump korábbi tanácsadója azt írta a Twitteren:

Biden imádja az illegális bevándorlást.”

Megmarad azonban Trump bevándorláspolitikájából, hogy a határőrök késedelem nélkül visszaküldhetik a papírok nélkül érkező bevándorlókat.

A fal megépítése Trump központi üzenete volt a 2016-os választási kampányban. Hivatali ideje alatt kb. 130 kilométert építettek meg olyan helyen, ahol korábban nem volt még ehhez hasonló határzár, illetve kb. 640 kilométernyi kerítést cseréltek le erősebb akadályra.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A nagy múltú és elismert Molnár Antal Zeneiskola részére felújított VII. kerületi épületet átjátszották a Free­szfe Egyesületnek

Hivatalos: semmilyen földet nem vásárolt Rogán Antal felesége