in ,

Hivatalos: semmilyen földet nem vásárolt Rogán Antal felesége

Közleményben cáfolja a baloldali sajtóban megjelent híreket a Budapest Bank.

A Budapest Bank közleményben szögezte le, hogy nem nyújtottak kölcsönt és hitelt sem folyósítottak sem Rogán Antal feleségének, sem a családjának – írja a Magyar Nemzet. A Budapest Bank eddig a banktitok miatt nem nyilatkozhatott. A bankokat köti a banktitok, sem az ügyfelekről, sem a hitelekről nem adhatnak tájékoztatást. Rogán Antal családja azonban az elmúlt napokban felmentette a Budapest Bankot a banktitok alól, így a bank ma a nyilvánosság előtt is cáfolta a megjelent cikkeket. Közleményükben ez áll:

„A 2021. február 2-án, valamint azt követően megjelent sajtóhírekkel ellentétben a Budapest Bank Zrt. nem kötött földvásárlási célú hitelszerződést Obrusánszki Barbarával és szüleivel, ennek megfelelően nem folyósított hitelt erre a célra. Hamis és megtévesztő minden ezzel ellentétes állítás és közölt feltételezés. A Budapest Bank Zrt. ugyanakkor kedvező hitelkonstrukciói révén meghatározó helyet foglal el a földvásárlással kapcsolatos hitelezési piacon. A Budapest Bank Zrt. minden esetben a meghatározott működési rend mentén és a hatályos jogszabályoknak megfelelően végzi hitelezési tevékenységét.”

A tulajdoni lapok tanúsága szerint a szóban forgó földterület nem került Rogán Antal feleségének birtokába, az ingatlanokon nincs és nem is volt jelzálog bejegyezve.

Az ügy előzménye az, hogy január 31-én minden országgyűlési képviselő leadta aktuális vagyonnyilatkozatát. Így tett a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter is, akinek nyilatkozatából kiderült, hogy újra megnősült. A baloldali sajtó rövidesen már cikkek sokaságát jelentette meg a miniszter feleségéről, azzal a hangsúllyal, hogy családjával együtt földbirtokos lett. Kiemelték azt az állítást is, hogy a földvásárlást a Budapest Bank kedvezményes hitellel, alacsony önrésszel finanszírozta.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Ez lehet Magyarországon is 2022-ben – Biden nem finanszírozza tovább a határfalat

Soproni Tomcsi közel a bukáshoz? Csicskulás Terézvárosban?