in , ,

Ez hülye – Merkel továbbra is szolidaritást vár el migránsügyben Európától

Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben azt mondta, rugalmas szolidaritásra van szükség az Európai Unió (EU) új menekültügyi rendszerében.

Merkel továbbra is szolidaritást vár el migránsügyben Európától

 

Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben azt mondta, rugalmas szolidaritásra van szükség az Európai Unió (EU) új menekültügyi rendszerében.

Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság Europaforum című rendezvényén kiemelte, hogy nem az európai szolidaritás megnyilvánulása, ha egy EU-tagország „soha, senkit” nem fogad be a közös menekültügyi rendszer keretében. Azonban

nagyon rugalmasan el lehet osztani a feladatokat, és ki lehet építeni a rugalmas szolidaritás rendszerét.”

Többek között hangsúlyozta, ki kell dolgozni egy „Marshall-tervet” (milyen érdekes, Soros pont ugyanerről beszélt!. – mindenszo.hu)  Afrika fejlődésének támogatására, együtt kell működni a tranzitországokkal az illegális migráció elleni küzdelemben, a menekülésre kényszerítő okok felszámolásáért folytatott küzdelemmel pedig jobb életkilátásokat és biztonságot kell teremteni a származási országokban. Kiemelte, hogy nincs fejlődés biztonság nélkül, ezért össze kell hangolni a fejlesztés- és a biztonságpolitikát.

Hozzátette, hogy kritikus szemmel meg kell vizsgálni a fejlesztési politika eddigi gyakorlatát, és nemcsak hatékonyabban, hanem közösen, EU-s szinten összehangolt módon kell tenni a segítségre szoruló országok fejlesztéséért. A legális migráció lehetőségét is biztosítani kell, például a tanulás, a szakmai képzés vagy továbbképzés céljából – mondta a német kancellár.

(forrás: Sümeghi Lóránt, 888.hu)

A Tv2 keményen lenyomta az RTL KLUBOT – Szenzációsan szerepel a TV2 Tények, rendszeresen megveri a RTL híradóját

BRÉKING – Fake news, hogy a Fidesz előrébb hozná az önkormányzati választást