in ,

BRÉKING – Fake news, hogy a Fidesz előrébb hozná az önkormányzati választást

A zoom.hu meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a Fidesz állítólag a 2019. májusi EP-választás idejére hozná előre az önkormányzati választás időpontját.

A zoom.hu meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a Fidesz állítólag a 2019. májusi EP-választás idejére hozná előre az önkormányzati választás időpontját. A 888.hu megkeresésére azonban a Fidesz kommunikációs igazgatója cáfolta a ballib lap értesülését. Hidvéghi Balázs közlése szerint a zoom.hu egy álhírt közölt.

 

Semmi sem igaz abból az álhírből, amit a zoom.hu az állítólagos fideszes forrásaira hivatkozva arról írt meg, miszerint a Fidesz-kormány azon gondolkodna, hogy 2019. őszi önkormányzati választás időpontját a 2019. májusi európai parlamenti (EP) választás időpontjára hozná előre”

– ezt mondta 888.hu megkeresésére Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A fideszes politikus szerint feltehetően azért születhetett meg a baloldali zoom.hu szerkesztőségében a minden alapot nélkülöző álhír, mert nagyon unatkoznak az ellenzék gyenge teljesítménye miatt, és mással egyébként sem tudnak olvasottságot szerezni maguknak.

Hidvéghi Balázs ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a 2019-es kampányok részletei még nem kerültek megvitatásra a Fideszben. Egyelőre még csak arról van döntés a pártban, hogy Kósa Lajos lesz a párt önkormányzati kampányának a felelőse. Egyéb döntések csak később születnek majd. Az európai parlamenti választással kapcsolatban megszólaló Orbán Viktor pedig főként azt hangsúlyozta, hogy történelmi jelentőségű lesz ez az EP-választás, mivel európai szinten most először dönthetnek az emberek arról, hogy mit gondolnak a bevándorlás kérdéséről – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

(Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Ez hülye – Merkel továbbra is szolidaritást vár el migránsügyben Európától

HOPPÁ! – Trump szerint Oroszországnak is ott a hely a G7-csúcstalálkozón