in ,

Ez a minimum! Külön jelzés lesz a rovarfehérjével dúsított élelmiszereken

„Figyelem! Az élelmiszer rovarfehérjét tartalmaz!” – felirat lesz a csomagoláson.

Kedden a magyar kormány hivatalos honlapján kihirdette a rovarfehérje-tartalmú élelmiszerekhez kapcsolódó módosítást. Ennek értelmében az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló 36/2014. (XII. 17.) FM rendelet módosítása előírja azt, hogy a rovarfehérjét tartalmazó élelmiszer nevéhez kapcsolódóan legalább a termék megnevezésére használt betűmérettel megegyező betűmérettel fel kell tüntetni a

„Figyelem! Az élelmiszer rovarfehérjét tartalmaz!”

kifejezést.

 

 

A jogszabály előírja, hogy emellett az egyértelmű megkülönböztetés biztosítására a rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereket forgalomba hozataluk során a vásárlók számára elkülönített módon kell kihelyezni.

Mint arról beszámoltunk, az Európai Bizottság januárban hagyta jóvá, hogy rovarfehérje is kerüljön az élelmiszerekbe, amit őrleményként sűrítő- és kötőanyagként használnak majd. A változtatás értelmében a pékárukban, tésztákban, gabonaszeletekben, kekszekben, szószokban, feldolgozott burgonyatermékekben, levesporokban és csokoládétermékekben is lehet velük találkozni.

Az Európai Bizottság így akarja csökkenteni a hús- és tejtermékek termelését, tervük szerint a férgek fehérjeforrásként való használata nagy mértékben hozzájárulhat tervük végrehajtásához.

 

(pestisracok.hu)

 

 

 

Durvul a botrány – A hazai baloldal hallgat – Sokkal nagyobb csúszópénzekről van szó a brüsszeli korrupciós botrányban, mint hittük

Deutsch Tamás kimondta a lényeget: Vera Jourová nettó magyargyűlölő