in , ,

Deutsch Tamás kimondta a lényeget: Vera Jourová nettó magyargyűlölő

A Fidesz EP-képviselője reagált arra, hogy az Európai Bizottság alelnöke szerint az európai adófizetők se szeretnék, ha az uniós források Magyarországra jönnének.

Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke a magyar delegáció pénteki látogatása után azt mondta, az európai adófizetők nem szeretnék, ha olyan helyre kerülnének az uniós pénzek, ahol „gond van a jogállamisággal”. Mivel az EB veszélyben érzi a hazai igazságszolgáltatás függetlenségét, továbbra is felfüggeszti a Magyarországnak járó 5,8 milliárd eurós covid-támogatást, továbbá a 9,6 milliárd euró kedvező kamatozású hitelt.

A politikus nyilatkozatára Deutsch Tamás a Mandineren keresztül reagált, a magyar kormánypárt EP-képviselője azt mondta, Jourová állításával szemben, amit az európai adófizetők szeretnének, hogy véget vessenek a brüsszeli korrupciónak.

Brüsszel a korrupció fővárosa Európában”

– fogalmazott lapunknak Deutsch Tamás, aki szerint a brüsszeli korrupció megfertőzte az összes európai uniós intézményt. Állítása szerint a jéghegy csúcsa vált láthatóvá a beindult büntetőeljárások kapcsán.

Nagy tisztelettel és mély európai elkötelezettséggel azt kérném, javasolnám az alelnökasszonynak, hogy a brüsszeli korrupció felszámolása érdekében tegyenek végre érdemi lépéseket”

– közölte az EP-képviselő, majd úgy folytatta, Jourová nyilatkozata azért több mint felháborító, mert az Európai Uniónak elképesztően kifinomult struktúrájú intézményrendszere van a korrupció megelőzése és feltárása érdekében, mérhetetlen mennyiségű ember dolgozik ezen a téren, s az egész rendszer mégis vaknak bizonyult a brüsszeli korrupció feltárását illetően.

A saját házuk táján kéne söprögetni”

– szúrt oda Deutsch Tamás, aki szerint valójában nem is jogállamisági kérdésről vagy korrupció elleni küzdelemről van szó Magyarországgal kapcsolatban. Az EP-képviselő megkockáztatja, Vera Jourová esetében a magyargyűlölet, a hungarofóbia szintjéig eljutó politikai elfogultságról van szó.

 

Deutsch Tamás szerint Vera Jourová Soros György embere, büszkén képviseli a magyar származású, amerikai milliárdos spekuláns által hirdetett értékeket.

Ez a rendszer esküdt ellenségnek tekinti Magyarországot politikai okokból”

– folytatta.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott, a Jean-Claude Juncker-féle Európai Bizottság, s most az Ursula von der Leyen által vezetett Európai Bizottság olyan politikai testület, amelynek politikai értékválasztása és ideológiája van, amelynek megfelelően politikusi konfliktusokat vállal, támadásokat intéz vele egyet nem értő tagállamokkal szemben. „Ez önmagában egy súlyos probléma” – mondta az EP-képviselő, aki szerint ilyen politikai nézete egy uniós biztosnak nem lehetne, Jourovának mégis van.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Küzdj velünk a liberális cenzúra ellen!

Ez a minimum! Külön jelzés lesz a rovarfehérjével dúsított élelmiszereken

És akkor váratlanul valaki kiesett Biden gépéből – Videó