in

Extrém cuki kistapír született a Fővárosi Állatkertben (videó)

Nagy az öröm

A tapírgyerek szeptember 2-án, azaz vasárnap látta meg a napvilágot. Suki, az anyaállat ráadásul nem a félreeső belső férőhelyen, hanem a Dél-Amerika kifutó hátsó részén adott életet a kicsinek, így azok a látogatók, akik akkor épp arra sétáltak, a saját szemükkel is láthatták az apróság világra jövetelét. Az ellés egyébként „apás szülés” volt, hiszen Géza, az apuka is mindvégig ott volt párja és születendő gyermeke mellett.

A tapírokkal közös kifutóban, „társbérletben” lakó többi dél-amerikai állat, így a vízidisznók, a nagy marák és a nanduk is érdeklődve figyelték az eseményeket, sőt, az egyik vízidisznó még az újszülött letisztogatásába is besegített Sukinak. A jövevény rövid időn belül lábra is állt, de persze az első lépéseket még igen reszketeg lábakkal tette meg – áll a Fővárosi Állat-és Növénykert honlapján.

 

A most már háromnapos tapírgyerek azóta is jól van, és az emlőket is sikeresen megtalálta. A nagyközönség azonban még néhány napig biztosan nem láthatja. Az ellés után ugyanis Suki egy védett, nyugalmas, félreeső elkülönítő helyiségbe vitte be utódját, és azóta is ott tartózkodnak.

mindenszo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ez igen! – Összebútorozik a Jobbik és az LMP

Világrekordokat döntöttek a magyar íjászok