in ,

És akkor a védőnők fizetése 60 ezer (!) Ft-tal megemelkedett – Az ellenzék hallgat

A védőnők társadalmi megbecsülését jelzi az intézkedés

A védőnők társadalmi megbecsülését jelzi az intézkedés, ami által magasabb bért kapnak – közölte az egészségügyért felelős államtitkár pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Horváth Ildikó kiemelte, a védőnői munka egészségügyi tevékenység, ezért megbecsültségben és besorolásban is oda kell, hogy tartozzon.

A szakdolgozói bértáblába kerülés másik fontos eleme, hogy 2022-ig fokozatosan emelkedik majd a védőnők bére – tette hozzá.

Az államtitkár az M1-en úgy fogalmazott, a védőnői az egyik legfantasztikusabb foglalkozás, mert jelen lehetnek az élet kezdetén, segíthetik a családokat, és részt vehetnek az örömükben.

 

Akár 400 ezer forintot is kereshetnek 

A védőnők régi kérése teljesült azzal, hogy júliustól az egészségügyi szakdolgozói bértábla hatálya alá kerültek, az intézkedés pedig jelentős béremelést hoz számukra – közölte a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az M1 péntek reggeli műsorában.

Csordás Ágnes Katalin kiemelte: az intézkedés nyomán immár bruttó 256 ezer forint egy felsőfokú végzettségű kezdő védőnő alapilletménye, egy nyugdíj előtt álló kollégájuk esetében pedig 400 ezer forint ez az összeg.

Emlékeztetett: a védőnők régi sérelme, hogy rájuk nem terjesztették ki a 2013-ban jóváhagyott bértáblát, így jóval alacsonyabb volt a fizetésük, mint az ágazat többi dolgozójának.

Ugyanakkor a mostani intézkedés az alapellátásban dolgozó védőnők számára egy 2022-ig tartó béremelési folyamat kezdete, hiszen már ők is részesei az erről szóló megállapodásnak – mondta az egyesületi elnök.

(hirado.hu)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Hoppá! A Mi Hazánk durván nekiment a Coca Colának

      “Jöjjön a tornaszobába kedves” – Megszólalt az MSZP-s lelkész, Donáth László egyik áldozata