in ,

Ennyit az RTL Klubról – „Simábban gurul a banyatank, könnyebbek a szatyrok” – Felháborodtak a nézők az RTL híradóján – Videó

A riport kritikusai szerint egy híradó nyelvezetébe nem fér bele ez a szóhasználat.

Sok nyugdíjas és idős ember felháborodott az RTL Híradó péntek esti adásán, ahol a „Simábban gurul a banyatank, könnyebbek a szatyrok” kifejezéssel próbálták érzékletesebbé tenni egy inflácóval kapcsolatos riportjuk mondanivalóját. A nézők megalázónak tartották a „banyatank” kifejezést, amelyet egy húzós, elsősorban az idősekhez köthető bevásárlókocsira használnak a köznyelvben.

A Blikk beszámolója szerint sokan a Facebookon fejezték ki nemtetszésüket, amiért a Híradóban egy ilyen megalázó kifejezést használtak.

„Eddig semmi bajom nem volt az RTL-lel, de ez még úgy is felháborított engem, hogy messze vagyok még a nyugdíjas évektől.

Nincs ilyen bevásárlókocsim, mégis én éreztem magam kellemetlenül és rosszul, hogy ilyet merészeltek mondani a híradóban” – írta az egyik felháborodott olvasó, és hozzátette – „Hogy lehet azzal kezdeni egy riportot, hogy mutatunk egy idős asszonyt gurulós kocsival, és azt mondani, hogy »könnyebb a banyatank«. Normális dolog ez? Mert szerintem ezzel az RTL átlépett egy határt.”

A felháborodást keltő videó itt tekinthető meg:

 

(Mandi)

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Egy magyar színész is nekiment a fideszeseket akasztani kívánó Batka Zoltánnak

Kötter Tamás is kiakadt az RTL bunkóságán – Kedves RTL-es ficsúrok! Lesztek még ti is öregek és gyengék.