in ,

Ennyi volt, srácok, ezt benéztétek! Az SZFE új fenntartója érvénytelenítette a félévet

Vége a dalnak

Az SZFE-n történő oktatás csak február 1-je után lesz folytatható.

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) fenntartója mai döntésével megerősítette, hogy a továbbra is fennálló rendkívüli helyzetre tekintettel a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítésének feltételei az Egyetemen nem állnak fenn” – olvasható a Színház- és Filmművészeti Egyetem új fenntartójának péntek esti közleményében. A fenntartó az 522/2020. (XI. 25.) Korm. rendeletre hivatkozva úgy fogalmazott: „Az SZFE-n az oktatási tevékenység csak 2021. február 1. után folytatható. A rendkívüli helyzettel érintett, 2020. őszi félév nem számít be az Nftv. 47. § (1) bekezdése, 48. § (2) bekezdése, 48/A. § A) pontja, valamint 53. §  (4) bekezdése szerinti határidőbe.”

A fenntartó hozzátette, hogy felkéri az intézmény vezetését a tanév szükség szerinti meghosszabbítására. A meghosszabbításnak a célja, hogy a féléves tárgyak teljesíthetővé váljanak, a következő félévek így hát ezek számára lesznek biztosítva.

Az egyetemet fenntartó kuratórium november 6-án döntött úgy, hogy a tanév mindössze 2021. február 1-től lesz folytatható az intézményben, melynek eredményeképp több hallgató és oktató is Aáry-Tamás Lajoshoz, az oktatási jogok biztosához fordult. Aáry-Tamás Lajos pénteken kezdeményezte, hogy a kuratórium haladéktalanul vonja vissza döntését, jogsértésre hivatkozva.

Fotó: Résztvevő a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Szentkirályi utcai épületénél az SZFE és a Parlament között szervezett élőláncon 2020. szeptember 6-án. Élőlánccal tiltakoztak az SZFE modellváltása, autonómiájának elveszítése ellen az intézmény hallgatói és szimpatizánsok ezen a napon Budapest belvárosában. Az élőlánc tagjai kézről kézre adták azt a chartát, amelyet délelőtt az egyetem szenátusa írt. A Charta Universitasban rögzítették azokat az alapelveket, amelyek mentén el tudnák képzelni az együttműködést az Innovációs és Technológiai Minisztériummal. (MTI/ Mónus Márton)

(mandiner.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hivatalos: összefüggés mutatkozik a mentális betegségek és a baloldali gondolkodás között

Márki-Zay Péternek papírja van róla, hogy folyamatosan hazudik!