in , ,

Hivatalos: összefüggés mutatkozik a mentális betegségek és a baloldali gondolkodás között

Meg kéne lepődni?

A fehér bőrű lakosság, különösen a „nagyon” liberálisok sokkal nagyobb valószínűséggel küzdenek mentális egészségi problémákkal Amerikában a Pew Institute felmérése alapján.
A „nagyon liberális” nézeteket vallók közt több a mentális problémákkal küzdő személy a Pew Institute márciusi felmérése szerint. A fiatal, magukat nagyon liberálisnak tartó, fehér bőrű nők körében ez az arány különösen magas. Több érdekes eredmény is született a Pew Intézet 2020 márciusi, COVID-19 kapcsán végzett felmérésének elemzésében, melyet a Tablet Magazin szerzője, Zach Goldberg politológus doktorandusz összegzett. Eszerint a fehér bőrű lakosság (és különösen a „nagyon”) liberálisok sokkal nagyobb valószínűséggel rendelkeznek mentális egészségi problémák diagnózisával, mint az összes többi ideológiai és faji alcsoport.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

A különbség tovább nő, ha egymás mellé rendeljük az egyes adatokat. A kutatás kimutatta, hogy a liberális fehérek csoportja szinte minden kérdésben kiemelkedő adatokat mutatott, így a baloldali nézeteket vallók a karantén okozta bezártságot is általában véve jóval nehezebben viselték. A hírt először Zach Goldberg politológus doktorandusz a Twitteren tette közzé áprilisban.

A tanulmányt a Pew Institute márciusban végezte önkéntesekkel. Az eredmények azt mutatták, hogy minden fajban és korcsoportban azok esetében, akik konzervatívnak vallották magukat, sokkal kevésbé volt valószínű, hogy az orvos valamiféle mentális betegséget diagnosztizált. A 18–29 éves korosztály legfiatalabb csoportjában ugyanakkor a liberálisok 45,9% -a mondta, hogy ilyen diagnózissal rendelkezik szemben a konzervatívok 20,1% -ával. A fehér liberálisok közül a leginkább érintett csoport a baloldali nők voltak. A fehér baloldali nők 56,3% -a számolt be mentális betegségről, míg a hasonló korú konzervatív nőknek csupán 27,3% -a.

„Nem azért írtam meg ezt a témát, hogy gúnyolódjak a fehér liberálisokon vagy a mentális betegségekel küzdőkkel. Inkább szeretném felhívni a figylelmet erre az aránytalanságra, mert ez egy olyan kérdés, amelyet nem eléggé vizsgálnak, és amely fényt deríthet különféle szociálpolitikai szemléletbeli különbségekre” – írta a politológus kutató.

Hasonló eredményekre jutott egy 2007-ben publikált amerikai felmérés is, melyet akkor a Gallup Intézet végzett. Ez a tanulmány akkor a regisztrált választók körében tett fel hasonló kérdéseket, és kimutatta, hogy a republikánus szavazók 58%-a kiváló mentális állapotról számolt be, míg ez az arány a demokraták esetében csak 38%, a függetleneknél 43% volt. Átlagos mentális állapotról a republikánusok 35, a függetlenek 40 a demokraták 46%-a számolt be. Kifejezetten rossz mentális egészségről a republikánusoknak csupán 8%-a számolt be, míg a demokraták esetében ennek majdnem duplája, 15% volt az arány. Ennél kicsit magasabb, 17% volt a függetlenek hasonló adata.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

A MÚOSZ mostantól támogatja a vallásgyalázást – Az általunk is feljelentett Pápai Gábor díjat kapott

Ennyi volt, srácok, ezt benéztétek! Az SZFE új fenntartója érvénytelenítette a félévet