in

Elon Musk figyelmeztet: a mesterséges intelligencia elpusztíthatja a civilizációnkat

Elon Musk szerint veszélyesebb a mesterséges intelligencia, mint egy hibás repülő, hiszen akár az egész civilizációnkat elpusztíthatja az MI.

Musk szerint valós veszélyt jelent a fejlett mesterséges intelligencia

A Fox News egyik műsorában adott interjújában Elon Musk, a Tesla-vezér azt mondta, hogy az embereknek „óvatosnak kell lenniük a mesterséges intelligenciával (MI)”, és azt tanácsolta, hogy legyen az MI felett valamilyen kormányzati felügyelet, mivel a technológia így önmagában, őrizetlenül „veszélyt jelent a lakosságra”.

Az interjú alapján készült riportban a Fox News idézte Muskot: „Az MI veszélyesebb, mint mondjuk egy rosszul tervezett repülőgép vagy autó. Azért gondolom így, mivel megvan a lehetősége – bármennyire is alacsonynak tartjuk az esélyét – annak, hogy elpusztítja a civilzációnkat”.

A milliárdos nem először beszél a fejlett mesterséges intelligencia efféle szélsőséges, szerinte mégis nagyon is lehetséges kockázatairól. Korábban már hasonlította az MI-t nukleáris robbanófejekhez, és kritizálta az OpenAI vállalatot, amelynek egyébként korábban társalapítója volt.

 

Bagoly mondja verébnek?

Miközben Musk kritizálja az MI „túl gyors” fejlesztését, állítólag éppen saját generatív MI-projektjének létrehozásán dolgozik. A Tesla vezérigazgatója a Financial Times elmondása szerint máris mérnököket toboroz a legjobb kutatólaboratóriumokból, köztük az Alphabet DeepMindból az X.AI nevű céghez – állítja az Insider.

Musk az interjúban röviden beszélt a saját MI-fejlesztési terveiről, és elmondta Carlsonnak, hogy a „TruthGPT”, vagyis „egy maximálisan igazságkereső mesterséges intelligencia megalkotását tervezi, amely megpróbálja megérteni az univerzum természetét”.

 „Úgy gondolom, hogy ez lehet a legjobb út a biztonság felé abban az értelemben, hogy egy olyan mesterséges intelligencia, amely törődik az univerzum megértésével, valószínűleg nem fogja megsemmisíteni az embert, mivel mi is az univerzum érdekes része vagyunk”.

 

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Agyhalál – Perintfalvi Rinya is megszólalt a pápa érkezése kapcsán: „ORBÁN!”

Elhunyt Bajkai István – Bajkai 1988-ban a Fidesz alapító tagja volt