in ,

ELLENÁLLÁS – Megállni tilos táblák várták Gyurcsányt

Tüntetők fogadták Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnököt Rákospalotán

 

Tüntetők fogadták Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnököt Rákospalotán, ahol a DK elnöke megkezdte fővárosi kampányát.Gyurcsányt a XV. kerületben Hajdu László polgármester, a baloldal képviselőjelöltje várta, akit a DK elnöke a demokratikus pártok le­g­esélyesebb budapesti jelöltjeként említett a kampánynyitón.

Gyurcsány 20180210

A választáson való részvételre buzdította híveit a bukott kormányfő (Fotó: Bodnár Patrícia)

Bohócsapkával és Gyurcsány Ferenc arcképével ékesített, behajtani és megállni tilos táblák fogadták a DK elnökét péntek délután Budapest XV. kerületében, az újpalotai vásárcsarnokkal átellenben. Gyurcsány nem hátrált meg az ellentüntetők tábláitól, behajtott a kerületbe.

Ott a helyi jelölt, Hajdu László DK-s polgármester és nem kevésbé elszánt csapata várta, amely legszívesebben ölre ment volna a tüntetőkkel. Erre azonban nem került sor, mert Gyurcsány derűsen fogadta őket is, pedig tábláikon azt hirdették, hogy a DK-s polgármester és a bukott miniszterelnök együtt tette tönkre a kerületet. A transzparensek üzenete szerint Gyurcsány Ferenc maga irányítja Hajdu polgármestert és a kerület jegyzőjét, Gyurcsány egykori belügyminiszterét, Lamperth Mónikát is.

A DK-elnök már sajátjai gyűrűjében rögtönzött nyilatkozatot is adott a helyi tévének. Hajdu Lászlóról például úgy beszélt, mint a demokratikus pártok legesélyesebb budapesti jelöltjéről, a nép egyszerű gyermekéről, aki a Fidesz szorító ölelését is szét tudta feszíteni a kerületben. Ha híveink nem gondolják azt, hogy ez a választás már meg van nyerve, mert „Laci bácsi mindenkinél népszerűbb”, s elmennek április 8-án, akkor a Fidesz legyőzhető – magyarázta felhevülten Gyurcsány, aki Újpalotáról aztán Újpest felé vette az irányt, hogy egy másik jelölt, a DK-alelnök Varju László mellett is kampányoljon.

Újpalotán egyébként Hajdunak nemcsak a fideszes László Tamással, a kerület jelenlegi országgyűlési képviselőjével kell megküzdenie, hanem Móricz Eszter független jelölttel is, aki az előző választáson a szocialisták színeiben kétszáz-egynéhány szavazattal veszített a parlamenti választáson, most pedig a Lendületben Magyarországért párt támogatásával méreti meg magát.

A DK elnöke az M1 Híradójának birtokába került hangfelvétel szerint csütörtök este, egy pécsi lakossági fórumon a bevándorlásról is beszélt. Kitért arra, hogy szerinte a hazánkban legálisan befogadott menekültek miatt semmi sem változott, például nem erőszakoltak meg senkit sem. „Ne mondja azt, hogy sajnos, mert…” – szólt ki viccelődve Gyurcsány a fórum egyik részvevőjének, amin mindenki hangos nevetésben tört ki.

(forrás: Bán Károly, magyarhirlap.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Fodor Gaby becsicskult – Már a szocalistáknak sem kell Fodor Gábor

KIDERÜLT – Karácsony Gergely valójában Soros miniszterelnök-jelöltje – Egy csicska