in ,

Elkezdődött – Az Aldi, a Lidl és a CBA után újabb nagy élelmiszerlánc jelentett be árcsökkentést – A döntés egyértelműen a drámaian beszakadó forgalomnak tudható be

A héten 20 százalékkal csökkenti a Penny a vaj árát

A héten 20 százalékkal csökkenti a Penny a vaj árát – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a kiskereskedelmi lánc magyarországi kommunikációs vezetője. Kazatsay Eszter arról tájékoztatta a lapot, hogy a döntés hátterében a beszerzési árak csökkenése áll. 

„A Pennynél folyamatosan tárgyalunk a beszállítóinkkal a kedvezőbb beszerzési árakért, amit természetesen a vásárlóink felé is érvényesítünk” – emelte ki. Vannak olyan termékkategóriák ahova előbb, de akad olyan is, ahova később érkezik meg a nemzetközi trendeknek megfelelő,

külföldi piacokon már tapasztalható árcsökkentés lehetősége.

Arról is beszélt, hogy a fogyasztói kosarak átalakulása az utóbbi fél évben szemmel látható, érzékelhető az eltolódás a saját márkás és az olcsóbb termékek irányába. Ezenkívül érezhető bizonyos termékkategóriák visszaesése is, amelyek a fogyasztó számára már szinte luxuscikké váltak. Továbbá az is tapasztalható, hogy az akciók iránti nyitottság jócskán megnőtt, éppen ezért a Penny nagy hangsúlyt fektet a több száz, a boltjaiban megtalálható akciós ajánlataira.

A Penny a negyedik

A héten az Aldi, a Lidl és a CBA is bejelentette, hogy bizonyos termékköröknél 15-25 százalékos árcsökkentést hajt végre.

A döntés egyértelműen a drámaian beszakadó forgalomnak tudható be.

Ezzel egy másfél-két éves élelmiszer-drágulási időszak zárult le, és egyértelmű fordulat történt. A kérdés az, hogy vajon a többi nagy szereplő, a Tesco, a SPAR vagy az Auchan is csatlakozik-e, illetve hogy valóban kiterjed-e az árcsökkentés a termékek szélesebb körére, ahogy az ígéretek szólnak.

(mandiner.hu)

 

Mindenszo.hu kommentár: tehát akkor -20%-nál is megéri eladni? Akkor ezek szerint pofátlan és indokolatlan volt a multik áremelése! Erről ennyit!

Küzdj velünk a liberális cenzúra ellen!

De ki a tököm az a Gomperz? Valami hungarofób (+orbanofób) csávó – Állítólag megfejtette, mi jár Orbán Viktor fejében

Na, lassan vége a (liberális) politikai bíróságnak? Több bírót felmentett a tisztségéből Novák Katalin