in

Elképesztő térkép! Így dőlt jobbra Olaszország

Itália legnagyobb részén a jobboldali pártok szövetsége nyerte meg a választást. A hagyományosan vörös Bologna és Firenze környékén a baloldal, míg Nápolyban az Öt Csillag Mozgalom tudott nyerni.

Vasárnap tartották az olaszországi parlamenti választást. A voksolás, ahogy várható volt, a jobboldal győzelmét hozta: Giorgia Meloni, Matteo Salvini és Silvio Berlusconi triumvirátusa a voksok közel 44 százalékát szerezte, a baloldal 26 százalékot, a populista Öt Csillag Mozgalom 15 százalékot ért el. Az Azione – Italia Viva szövetség közel 8 százalékot szerzett.

Az olasz választási térkép azt mutatja: a jobboldal a félszigetország minden régiójában át tudott törni: mind északon, mint a középső régiókban, mind délen a jobboldal nyert a legtöbb helyen. Velence körzetében például 50 százalékot szerzett a jobboldali szövetség.

 

 

 

 

A baloldal a hagyományosan vörös toszkánai és emilia-romagnai területeken nyert most is: Firenze és Bologna környékén továbbra is a baloldal a legerősebb. Az eddig is a szegényebb, fejletlenebb délen erős Öt Csillag Mozgalom pedig Nápolyban és környékén tudhat magának egy erős bástyát.

 

 

(mandiner.hu)

 

  

 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Németországban csicskulás történt: ma már nem nyerne az Olaf Scholz vezette koalíció

Orbán Viktor kimondta a lényeget: a Momentum, Párbeszéd, MSZP, Jobbik és a DK egyértelműen a háború oldalán áll