in ,

Orbán Viktor kimondta a lényeget: a Momentum, Párbeszéd, MSZP, Jobbik és a DK egyértelműen a háború oldalán áll

A magyar kormányfő a pártok frakcióvezetőinek beszédére reagált a parlament hétfői ülésén.

Orbán Viktor kormányfő a frakciók felszólalásira azt mondta, hogy „az MSZP,  a Jobbik, a DK, a Momentum és a Párbeszéd a háború és a szankciók oldalán áll”.

Ez hiba, mert a háború és a szankciók ártanak a magyaroknak.

A Mi Hazánk kapcsán azt mondta, hathavonta szavazzák meg a szankciókat, tehát nem igaz a baloldalnak azon vádja, hogy Magyarország „megszavazta” volna az Oroszországot sújtó szankciókat. A szankciók megszavazása kapcsán azt mondta, hogy az olajszankciók esetében kivételt harcolt ki Magyarország, Szlovákia és Csehország részére, és mint említette, lengyel kérésre nem vétózott a magyar fél.

Orbán Viktor közölte, a nukleáris termékekre vonatkozó szankciók nem kerülnek napirendre, ahogy a gázt érintő szankciók sem. A többi szankció nem vágott a magyarok érdekébe, és ezért „nem bontottuk meg az európai egységet”.

A kormányfő elmondta: 2010 óta a kormány visszavásárolta az oroszoknak eladott 25 százaléknyi Mol-részvényt, majd hat interkonnektor épült Felidézte a gáztárolók visszavásárlását is. Hozzátette, hogy a szélenergiáról  egyelőre vita van a kormányban. Közölte: soha nem látott naperőmű-fejlesztések vannak az országban.

Gyöngyösi Márton, Gyurcsány Ferenc, és a rongy emberek

Orbán Viktor elmondta, minél hamarabb orosz-amerikai tárgyalás kell a háború ügyében, Európának pedig arra kell törekednie, hogy a tárgyaláson neki is legyen helye. A kormányfő szerint a nemzetközi vitákban nem az a kérdés, hogy kinek van igaza, hanem, hogy mi az érdeke, és azt hogyan tudja érvényesíteni.

A kormányfő sajnálatát fejezte, hogy nincs jelen a Jobbik elnöke, de ezen nem lepődött meg, mert népszavazás van most egyes háborús területeken, és ő általában ott szokott lenni. Azt javasolta:

Ha Gyurcsány Ferenc rongy emberekről beszél, akkor egyeztessen Gyöngyösivel.

„Kitartunk a saját javaslataink mellett, az ellenzéki javaslatokat nem tudjuk elfogadni, mert azok kevesebbel segítenék az embereket” – folytatta Orbán, aki külön megjegyezte, hogy amikor az MSZP-s Gurmai Zita széteső társadalomról beszélt, akkor valószínűleg a társadalmat összekeverte az MSZP-vel. Nem úszta meg a Momentumos Gelencsér Ferenc sem, Orbán emlékeztette őt, hogy bár a Momentum a fiatalok pártjaként hivatkozik magára, mégsem támogatták a 25 éven aluliak szja-mentességét.

Végezetül kitért a baloldal kampányfinanszírozására is. „A teljes baloldal kampányát az Egyesült Államokból fizetik, és ez teljesen elképesztő, erre nem volt példa a rendszerváltás óta, és ezt nem is tagadják” – mondta a kormányfő a baloldali kampányfinanszírozási botrányról.

Önök azért szankciópártiak, azért bevándorlópártiak, és háborúpártiak, mert ezért fizetik Önöket, ezt hallgattuk meg ma”

 zárta beszédét a miniszterelnök.

 

(mandiner.hu)

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Elképesztő térkép! Így dőlt jobbra Olaszország

Jakab Péter baseball ütővel ment a Parlamentbe – Ez nyílt fenyegetés