in ,

ELKÉPESZTŐ – Szíriában nyaralnak az „agysebészek”

A legfrissebb adatok szerint nagyjából 39 000 szíriai tért vissza hazájába Törökországból, hogy ott ünnepelje a ramadánt

A legfrissebb adatok szerint nagyjából 39 000 szíriai tért vissza hazájába Törökországból, hogy ott ünnepelje a ramadánt. Európából is rendszeresen hazalátogatnak a migránsok. A legtöbben Szíriából érkeztek, így oda is mennek vissza, de az afgánok és a libanoniak is gyakran hazatérnek az európai segélyekből.

 

Egyre feszültebb a helyzet a török-szíriai határon azután, hogy több ezren rohamozták meg az átkelőket. A Törökországban élő bevándorlók elsősorban Azaz, Afrin és Jarabulus városokba akarnak visszajutni, ahol nemrég még brutális harcok dúltak.

A török migrációs ügynökség egyik képviselője az Anadolu hírügynökségnek elmondta, hogy eddig 76 ezer kérelmet kaptak szír állampolgároktól, hogy hadd töltsék a ramadánt Szíriában. A muszlimok Eid al Fitr nevű, háromnapos fesztiválon a ramadán végét ünneplik meg.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A szír migránsok azonban nem akarnak szülőföldjükön maradni, a török hatóságok szerint június 26. és július 6. között térnének majd vissza hozzájuk.

A polgárháború kirobbanása óta már másodjára akarok visszatérni Szíriába, a szüleimet látogatnám meg”

– mondta a már Törökországban élő szíriai Szaddám Haco az oncupinari határnál.

Elmondta továbbá, hogy amióta már kiűzték Észak-Szíriából a terroristákat, azóta sokkal könnyebben tér haza az otthonába.

Nemcsak Törökország van ebben a helyzetben: Németországból is rendszeresen járnak vissza Szíriába üdülni a bevándorlók. Ott annyival szebb a történet, hogy a német segélyből fizetik ki az utazásukat, illetve többnyire repülővel mennek haza.

Welt am Sonntag korábbi kutatása rámutatott, hogy sok menekültstátuszt nyert személy visszautazik nyaralni abba az országba, ahonnan elvileg elmenekült.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Sokan hazautaznak üdülni

  • Szíriába,
  • Afganisztánba és
  • Libanonba.

Mindeközben Németországban munkanélküli segélyben részesülnek, hiszen többségüket munkanélküliként tartják számon. A német munkaügyi hivatal elismerte, hogy sok ilyen eset történt a nyáron.

Németországban a munkanélküliek a Hartz IV néven elhíresült segélyt kapják, aminek az alapösszege 400 euró, ami növekszik az eltartott gyerekek után, és a lakbért is fizeti az állam a segélyre jogosultak helyett.

Ha elutaznak, az utazás időtartamát kell előre bejelenteniük, azt nem, hogy hova mennek”

– fejtette ki a Welt am Sonntag kérdésére a német munkaügyi hivatal.

 

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Kemény szavak Orbán Viktortól – Népességcsere zajlik Európában (hangfelvétel)

Egy őszinte belga államtitkár : „Ha a határokat nem zárjuk le, megszűnik az Európai Unió”