in , ,

Elképesztő – A HVG új­ság­írója Soros György pén­zelte Fa­ce­book cen­zor

Nem, ez nem vicc

A Soros György pén­zelte Cor­rec­tiv német mé­dia­vál­la­lat ta­valy szer­ző­dött a Fa­ce­book-kal, hogy segít nekik az „in­ter­ne­tes ál­hí­rek le­lep­le­zé­sé­ben”. Soros 2017-ben és idén is 100 000 eurót utalt át nekik. A cen­zú­ra­hi­va­tal­ban dol­go­zik egy ma­gyar új­ság­író is!

 

Soros György még tavaly beszállt 100.000 euróval az internetes “álhíreket leleplező”, német Correctiv cégbe, lényegében egy a szólásszabadságot korlátozó cenzúrahivatalba.  Részint a “Nyílt Társadalom Alapítványon” keresztül részint közvetlenül, személyesen.

ACorrectiv szerződést kötött a Facebookkal miszerint

“álhír-információkkal” segíti a cenzorok munkáját. Azaz: amit ők és a Facebook  “álhírnek”  találnak önkényesen minősíteni, azt cenzúrázzák és törlik, időlegesen vagy véglegesen, ahogy a kedvük diktálja.

“Még nem tudjuk, mennyire lesz elég ez az összeg” – nyilatkozta tavaly David Schraven, a vállalkozás vezetője tavaly a Spiegelnek.

Minden jel szerint Soros meg volt elégedve velük, mert egy friss hír szerintismét csak 100.000 eurós támogatást adott  a Correctiv-nek. Erről a Klagemauer.tv számolt be először.

Nézegetve a Correctiv szerkesztői gárdáját – mit tesz Isten -, magyar nevet is találtunk benne.

Orosz Márta többek között a kelet-európai migrációval foglalkozik. Az újságíró korábban a budapesti Civil rádióban dolgozott és a honlap szerint Németországból tudósítja Magyarország “vezető gazdasági lapját”. Mielőtt találgatni kezdenének, ez a HVG.

Megtaláltuk a HVG-nek írt egyik korábbi cikkét is, amelynek felvezető soraiban a magyar lap büszkén hirdeti, hogy Orosz Márta írása “a berlini Correctiv oknyomozó portállal való együttműködésben született…”

Ezen a szálon tehát egyértelmű a kapcsolat  a HVG  és  Soros György pénzelte Correctiv között. A dologban az a legszebb, hogy a Correctiv hitvallása szerint ők “FÜGGETLEN oknyomozók”…
(ripost.hu)

Orbán és a Fidesz a facebookos nézettségi- és lájkversenyt is toronymagasan megnyerte

BRÉKING – Jerusalem Post: Magyarok munkahelyeivel zsaroltatná meg az Orbán-kormányt Soros embere