in

Elfogták a szentpétervári robbantás gyanúsítottját (Frissítve!)

Elfogták az orosz hatóságok azt a férfit, aki a gyanú szerint kitervelte és végrehajtotta a szerdai robbantást egy szentpétervári szupermarketben – tudatta szombaton a Szövetségi Biztonsági Szolgálat.

A police officer cordons off the site of a blast in a supermarket in Saint Petersburg on December 27, 2017. / AFP PHOTO / Olga MALTSEVA (Photo credit should read OLGA MALTSEVA/AFP/Getty Images)

Az FSZB nem közölt további részleteket a feltételezett elkövetőről; sem a nevét, sem vélt indítékát nem ismertették, csak annyit tudattak, hogy a bűncselekményt minden valószínűség szerint egyedül tervelte ki és hajtotta végre.

Az Interfax értesülései szerint a gyanúsított egy 35 éves helyi férfi, Dmitrij Lukjanyenko, a “nacionalista és okkultista” New Age mozgalom követője. A hírügynökség informátora szerint Lukjanyenko kábítószer-élvező. További részleteket nem árult el.

A Szentpétervár egyik szupermarketjének csomagmegőrzőjénél végrehajtott merényletben 18 ember sérült meg. Vlagyimir Putyin orosz elnök terrortámadásnak minősítette a történteket.

MTI, Vezető kép: skynews
(pestisracok.hu)

A libsik sokat támadták a hazai sportsikereket – 2017 a sportsikerek éve volt Magyarországon

Semmi drágulás az új évben? Olcsóbb lehet a hal