in ,

Elfogadhatatlan, hogy 25 százalékkal dráguljon egy év alatt a Lánchíd felújítása!

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester korábbi állításával ellentétben nem olcsóbb, hanem drágább, méghozzá 5 milliárd forinttal lesz drágább a Lánchíd felújítása

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester korábbi állításával ellentétben nem olcsóbb, hanem drágább, méghozzá 5 milliárd forinttal lesz drágább a Lánchíd felújítása. A budapesti Fidesz ezzel kapcsolatban bejegyzést tett közzé közösségi oldalán.

Miért kerül ötmilliárddal többe a Lánchíd felújítása, ha azt Karácsony intézi? A kérdést mindenki megválaszolhatja maga is, de a budapesti Fidesz ELFOGADHATATLANNAK TARTJA, HOGY EGY ÉV ALATT TÖBB MINT 25%-KAL EMELKEDJEN UGYANAZON MŰSZAKI TARTALOMRA KIFIZETENDŐ ÖSSZEG. Egyébként sem, de akkor, amikor a főpolgármester napi szinten siránkozik, hogy nincs pénze a fővárosnak, akkor különösen visszás, mi több gyanús egy ilyen eset!

Tegnap a BKK közreadta, hogy eredményesen zárult a Lánchíd felújításának közbeszerzési eljárása. PONTOSAN UGYANAZT A CÉGET HOZTÁK KI NYERTESNEK, AMELY CÉG A KORÁBBI, MÉG TARLÓS ISTVÁN IDEJÉBEN KIÍRT PÁLYÁZATON IS A LEGKEDVEZŐBB AJÁNLATOT TETTE. Csakhogy akkor még ötmilliárd forinttal kevesebbért vállalta ugyanazt! Ez a cég az, AMELYNEK KARÁCSONYI PARTIJÁN TÜTTŐ KATA FŐPOLGÁRMESTER-HELYETTES IS KIEMELT VENDÉG VOLT, és ez az a cég, amelyért Karácsony személyesen aggódott, mikor a Közbeszerzési Hatóság szabálytalanság miatt visszadobta a tavaly nyári kiírást.

 

Egy év alatt Karácsonyék mindösszesen arra voltak képesek, hogy a korábbi tervekkel ellentétben kivették a Váralagút és a pesti oldalon lévő villamos alagút megvalósítását, és a tendert csak a Lánchídra írták ki. Azért, hogy a pályázók köre bővülhessen és az ajánlatok kedvezőbbek legyenek, ezért a kiírás szerint rögtön a szerződéskötés után 5 milliárd forint előleget kap a kivitelező cég.

Legalábbis ez volt az indok, de ennek pont az ellenkezője történt! Egyetlen új pályázó nem jelentkezett, az ár pedig durván, indokolatlanul emelkedett. Érdekes módon pont ötmilliárddal, amit a nyertes cég most előre meg fog kapni.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy óránként 25.000 forintért a Transparency Internationalre bízták magukat, hogy majd jól dolgozzanak. Bizonyára hatékonyak lesznek… – írják bejegyzésükben.

 

 

(origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Agyhalál – Az SZFE elbukott, most jön az SZTE – Budapesti hiszti után jön a szegedi hiszti – Jujjdejó!

Végre megszólaltak! A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke felháborítónak tartja a bíróság döntését a Jézust ábrázoló karikatúra ügyében