in , , , ,

Elemző: komoly áttörést értek el a magyarok és a lengyelek

Deák Dániel bejegyzése

Deák Dániel bejegyzése:

Komoly áttörést értek el a magyarok és a lengyelek, sajtóhírek szerint már abba is belementek a németek, hogy gyakorlatilag két évre felfüggesztenék a jogállamisági mechanizmust, magyarán 2022-ig biztosan nem érné semmilyen szankció Magyarországot. Ez komoly siker a kormánynak, ugyanakkor nagy pofon a baloldalnak!

A legújabb sajtóhírek (még nem elfogadott dolgok):

A jogállamisági mechanizmusról szóló jogszabályt ellátnák egy záradékkal, amelyben hangsúlyozzák, hogy csak akkor alkalmazhatók a szankciók, ha a jogállamiság sérelme az EU pénzügyi érdekeivel összefüggésben valósul meg, és nem használják önkényesen, politikai célokra (például családjogi vagy migrációs viták kezelésére).

Megerősítenék az úgynevezett vészfékmechanizmust, amely szerint az Európai Bizottság szankciós javaslatát az állam- és kormányfők elé lehet terjeszteni. Ez jelenleg is szerepel a javaslatban, de ennek megerősítését kéri Varsó és Budapest.

A jogállamisági feltételrendszer alkalmazását felfüggesztenék addig, amíg az Európai Bíróság meg nem állapítja, hogy összefér-e a jogszabály az uniós joggal. Ez akár kétéves bírósági eljárást is jelenthet, emellett a politikai élét csökkentené a dolgoknak, jogi viták lennének inkább.

Ez még nem a megállapodás, csak sajtóhírek, a holnap kezdődő uniós csúcson további tárgyalások várhatóak. Ugyanakkor már most kijelenthető, hogy komoly eredményeket értek el a magyarok és a lengyelek!

 

Deák Dani még a kommentekben is odaszúrt:

 

 

(vadhajtasok.hu)

 

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Orbán Viktorék nyertek! Megszületett a megállapodás a németekkel: családjogi és migrációs témában nem lehet alkalmazni a jogállamisági mechanizmust!

Hoppá! Pert nyert Kocsis Máté az ezalenyeg.hu-nevű szennyportál ellen