in

Elemző: Durva kampányra kell felkészülni – A liberális Fake News mindent elönt

Hétértékelő

Durva kampányra kell felkészülni

Hétértékelő. Deák Dániel: Az ellenzék most azt a képtelenséget akarja elhitetni az emberekkel, hogy a kormány bevándorláspárti

 

Világszerte az álhírgyártás válik a választási kampányok legfontosabb eszközévé, a „fake news” kifejezést a magyaroknak is ideje lesz megtanulni – mondta lapunknak Deák Dániel. Az elemző szerint Soros legfontosabb hazai zászlóvivője az LMP.

Az ellenzék és az ellenzéki sajtó dezinformációs kampányt indított bevándorlásügyben, és azt a képtelen állítást igyekeznek elhitetni az emberekkel, miszerint a kormány valójában bevándorláspárti, és kész migránsokat letelepíteni az országban – mondta lapunknak a múlt hét eseményeit értékelve Deák Dániel politológus. A Nézőpont Intézet elemzője szerint ez a taktika nem ismeretlen, már a 2016-os amerikai elnökválasztás során is jól látszott, hogy az álhírgyártás válik a választási kampányok egyik legfontosabb eszközévé. Donald Trump ezeket a híreket nevezi „fake news”-nak, amely kifejezést a magyaroknak is ideje lesz megtanulni, hiszen a jelek szerint az ellenzéki csoportosulások ugyanehhez az eszközhöz fognak nyúlni az országgyűlési választást megelőző küzdelemben – vélekedett.

A fake news sajtótermékekben megjelent állításokkal szemben a valóság az, hogy a magyar kormány kizárólag védelmet biztosított azoknak a valódi menekülteknek, akik arra a nemzetközi egyezmények és a magyar hatóságok megítélése szerint jogosultak voltak – szögezte le a politológus. Hozzátette: mindez nem újdonság, tavaly augusztusban például Semjén Zsolt beszélt arról, hogy a magyar állam kész menekültként elismerni azt az iráni lányt, akit a svéd hatóságok vissza akartak toloncolni az iszlám köztársaságba, dacára annak, hogy ott a kereszténység felvétele miatt komoly veszélybe kerülne az élete.

Ráadásul a magyar kormány Európában egyedülálló módon szerte a világban igyekszik védeni és támogatni az üldözött keresztényeket – emelte ki az elemző. Hangsúlyozta: mindez nem keverendő össze azzal az elhibázott brüsszeli bevándorláspolitikával, amelynek legfontosabb eleme a kötelező betelepítési kvóta, illetve az automatikus elosztási mechanizmus. Ezek ellen a magyar kormány a szövetségeseivel karöltve minden lehetséges eszközt igyekszik megragadni.

Ebben a küzdelemben rövid időn belül újabb partnert kaphat hazánk, hiszen a március 4-i olasz választás legnagyobb esélyese a Silvio Berlusconi vezette jobbközép választási koalíció. Berlusconi az elmúlt időszakban többször hangoztatta, hogy a jobbközép győzelme komoly fordulatot jelent majd az olaszországi migrációs politikában, szakítanak a baloldali kormány bevándorláspárti álláspontjával.

Magyarországon is a bevándorlás ügye a legfontosabb napirendi téma, miután a Soros György által támogatott szervezetek újabb támadást indítottak hazánkkal szemben a bevándorláspolitikai álláspontunk megváltoztatása érdekében – mondta Deák. Szerinte Soros egyértelműen be kíván avatkozni a magyar választási kampányba, ennek érdekében ismét feltőkésítette ernyőszervezetét: a Financial Times múltheti cikke szerint a vagyona több mint kétharmadát, tizennyolcmilliárd dollárt adott az Open Society Foundationnek.

Mindez és a Nemzeti Konzultáció egyértelmű eredménye indokolttá tette, hogy a kormány megalkossa a Stop Soros törvénycsomagot. A javaslatok elfogadásának eredménye várhatóan Soros kitiltása lesz, hiszen a spekuláns egyértelműen támogatja az illegális bevándorlást, s erről vélhetően a jövőben sem fog majd letenni – magyarázta a politológus.

A Soros-szervezetek mellett az ellenzéki pártok többsége is támogatja a milliárdos törekvéseit, de legfontosabb hazai zászlóvivője az LMP – mutatott rá az elemző, megjegyezve, a párt miniszterelnök-jelöltjének mára olyan szorosak lettek a kapcsolatai a tőzsdespekulánssal, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülésén sem látják szívesen. Mindezek fényében durva választási kampányra kell felkészülni, az ellenzéki pártok korábban elképzelhetetlen eszközöket is bevetnek majd. Ennek láthatjuk előjelét Budaörsön, ahol a hírek szerint az átjelentkezési lehetőséget kihasználva választási csalásra készülhettek.
(Bán Károly, magyarhirlap.hu)

A kormány hamarosan nullás költségvetést mutathat fel – A libsik már magzatpózban sírnak

A Cica-mica párt hitelessége teljesen összeomlott