in ,

Elegünk lett végre: tömegesen váltják vissza Ryanair-jegyeiket a magyarok

Úgy tűnik, nem vált be a Ryanair azon terve, hogy az extraprofitadót az utasokra hárítsa.

Az utasok többsége visszavonta előzetes jegyvásárlását a Ryanairnél, mivel nem vállalják át az extraprofit adóját a cégtől – olvasható a Magyar Nemzeten.

A lap úgy tudja, hogy a Ryanair diszkont-légitársaság fogyasztóvédelmi eljárás alá vont, visszamenőleges árképzésére válaszul

a már kifizetett júliusi jegyek hatvan százalékát a cég által megadott csütörtöki határidőig az utasok lemondták, azaz inkább visszakérik az eredeti árat.

Mint ismert, a kormány által bevezetett extraprofitadót a Ryanair továbbhárította az utasokra, és visszamenőleg is mindenkire ráterhelt 3900 forintot (10 eurót)Válaszul a kormány fogyasztóvédelmi vizsgálatot kezdeményezett a légitársaság ellen. A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary „ostobaságnak” és „útszéli rablásnak” titulálta az extraprofitadót, Nagy Márton gazdasági miniszter válaszában közölte„Nem értjük a kettős mércét. Ha a Ryanair ugyanilyen adót például Németországban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban gond nélkül, jogkövető módon befizet – és ezzel kapcsolatban semmilyen problémát nem jelez – , miért épp a magyar eljárással akad gondja”.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Most már hivatalos – Kormányinfó: nem támogatjuk a globális minimumadó bevezetését

Agyhalál: most adták át, mégse jár: rövidített útvonalon közlekedik a 3-as metró nyár végéig