in ,

Agyhalál: most adták át, mégse jár: rövidített útvonalon közlekedik a 3-as metró nyár végéig

Ott se jár, ahol kicsit több mint egy hónapja átadták a frissen felújított állomásokat.

Ismét máshogy jár mától a 3-as metró augusztus közepéig. Mint ismeretes, hiába adták át egy hónapja a metróvonal központi szakaszán a felújított Kálvin tér, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák állomásokat, a mai naptól már ott sem közlekednek a szerelvények.

Mától a 3-as metró augusztus közepéig csak az északi szakaszon, vagyis Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között jár.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi közleményében azt írta: Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között akadálymentes, légkondicionált pótlóbuszokkal lehet utazni, amelyek rendkívül sűrűn, csúcsidőszakban egy percnél is gyakrabban indulnak.

Mivel a Dél-Pestig meghosszabbított útvonalon közlekedő metrópótló buszok megállnak a Nagyvárad téren is, az M30-as járat az említett időszakban nem közlekedik – tették hozzá. Szintén szombattól augusztus közepéig az 1-es földalatti Deák Ferenc téri átjáróját is felújítják, ezért a földalatti állomása csak az Erzsébet térről közelíthető meg.

Az autósoknak érdemes tudni, hogy a pótlóbuszok gördülékeny közlekedése érdekében – az eddig kijelöltek mellett – az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat, ezért megváltozik a forgalmi rend – írták.

A déli szakaszra is kiterjesztett metrópótlás idejére a kispesti Vak Bottyán utcát lezárják az autóforgalom elől a Határ út és a Lehel utca között, oda – a célforgalom kivételével – csak a pótló autóbuszok hajthatnak be – közölte a BKK.

(MTI)

 

Add tovább!

Elegünk lett végre: tömegesen váltják vissza Ryanair-jegyeiket a magyarok

És ez a baromállat még örül is neki – Kamu Geri: viszlát, rakpart! Na és viszlát, hármas metró