in , ,

EJHA! -Naponta 17 milliárd forintot költenek a németek az „agysebészekre” a következő négy évben

Nem kevés pénz

Naponta 17 milliárd forintot költenek a németek a migránsokra a következő négy évben

Németország várhatóan mintegy 78 milliárd eurót (24 725 milliárd forintot) fordít 2022-ig a migrációval kapcsolatos kiadásokra, köztük 31 milliárd eurót arra, hogy leküzdje a migrációt kiváltó alapvető okokat, amelyek az embereket otthonaik elhagyására, Európába vándorlásra ösztönzik – adta hírül a Der Spiegel német hetilap szombaton.

A hetilap a német pénzügyminisztérium dokumentumát idézi, amely mintegy 70 milliárd eurós szövetségi kiadásokkal számol 2022-ig, és további nyolc milliárd euróval, amelyet a szövetségi kormány biztosít a tartományoknak és a helyi közösségeknek költségeik fedezésére 2021-ig – írta a Der Spiegelre hivatkozva az MTI.

Fotó: AFP

A migránsokra fordított szociális kiadások a tervek szerint mintegy 21 milliárd euróra rúgnak 2022-ig, 13 milliárdot terveznek fordítani nyelvtanításukra és a társadalomba való integrálásukra. A menekültek regisztrálása, elhelyezése 5,2 milliárd euróba fog kerülni a számítások szerint.

Németország jelenleg egymillió migráns integrálásán munkálkodik, akik 2015-16-ban érkeztek az országba Angella Merkel kulcsfontosságú döntése nyomán, amely megingatta a német kancellár népszerűségét. A döntés népszerűtlensége segítette a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) pártot abban, hogy a tavaly szeptemberi parlamenti választásokon bejussanak a Bundestagba.

24 725 milliárd forint a következő négy évben. Mindez azt jelenti, hogy naponta közel 17 milliárd forintot fognak elkölteni a migránsok integrációjára, ami egymillió migránssal számolva azt jelenti, hogy a német állam fejenként nagyjából 17 000 forintot költ el a migránsokra naponta. Ez az összeg persze nem kerül mind hozzájuk, hiszen ebből kell fedezni a felmerülő költségeket is.

 

(forrás: Bácskai Balázs, 888.hu)

HOPPÁ – Montenegró is határkerítéssel reagálhat a migrációs nyomásra

BRÉKING! – Megszületett Orbán Viktor második unokája