in ,

Egymást szivatják az ellenzékiek – Lehazugozta az LMP Gyurcsányt, így reagált a DK

Szél Bernadett szerint Gyurcsány Ferenc épp úgy hazudik, ahogyan a Fidesz

Szél Bernadett szerint Gyurcsány Ferenc épp úgy hazudik, ahogyan a Fidesz. A DK kijelentette, az LMP volt az a párt, aki kétharmadott adott a Fidesznek.

Lehazugozta az LMP Gyurcsányt, így reagált a DK

Az Országgyűlés keddi rendkívüli ülését követően Szél Bernadett így reagált arra a kérdésre, hogy Gyurcsány szerint az LMP alkut kötött a Fidesszel: „Gyurcsány Ferenc épp úgy hazudik, ahogyan a Fidesz, egymásnak a két oldala, évtizedeken keresztül tartották fogva ezt az országot. Pártjának ezért az a célja, hogy ne hozzá hasonló pártvezetőkkel kelljen foglalkozni, hanem valós alternatívát nyújtsanak az országnak” – mondta Szél.

A Demokratikus Koalíció közleményben reagált az LMP miniszterelnök-jelöltjének kijelentésére, mint írják Szél Bernadett volt az a pártvezető, aki 2016 nyarán együtt sorosozott Tusnádfürdőn Kósa Lajossal és Harrach Péterrel.

„Az LMP volt az a párt, amely 2016 novemberében kétharmadot adott a Fidesznek és megszavazta, hogy 2028-ig a Fidesz emberei alkossák az Alkotmánybíróságot. Tekintve, hogy az LMP most éppen Mellár Tamással szemben készül saját jelöltet indítani, arról sem tudunk megfeledkezni, hogy 2014-ben az LMP különindulása az ellenzéknek 11 körzetbe került; 11 olyan körzetet nyert meg a Fidesz, ahol a demokratikus ellenzéki szavazók voltak többségben” – áll a Demokratikus Koalíció közleményében.

Frissítés:

A DK közleményére újfent reagált az LMP. Úgy fogalmaznak, hogy „a Lehet Más a Politika szeretné emlékeztetni Gyurcsány Ferencet, hogy Orbán Viktor többek között az ő áldásos tevékenységének köszönhetően nyert kétszer kétharmaddal. Mi azt javasolnánk Demokratikus Koalíciónak, hogy a választásokig hátralévő két hónapot ne a Lehet Más a Politika alaptalan szapulásával töltse, hanem próbálja meg bemutatni, hogy mi a megoldása a magyar emberek valós problémáira: mi ezt fogjuk tenni, mert meggyőződésünk, hogy  ez a kormányváltás egyetlen esélye”. Hozzáteszik: „ha pedig megoldásokkal nem rendelkezik, akkor inkább maradjon csendben, úgyis attól rettegnek a legjobban a Fideszben”.
(atv nyomán)

Libsik figyelmébe! Nem stadion! – Már a cafeteriából is törleszthető a diákhitel

Az orosz választók csaknem 70 százaléka voksolna Putyinra