in

Az orosz választók csaknem 70 százaléka voksolna Putyinra

Vlagyimir Putyin orosz elnök támogatottsága 69,9 százalékos a szavazni hajlandó lakosság közében

Vlagyimir Putyin orosz elnök támogatottsága 69,9 százalékos a szavazni hajlandó lakosság közében, ami a legalacsonyabb érték azóta, hogy december elején bejelentette indulási szándékát a márciusi elnökválasztáson – derült ki a VCIOM állami közvélemény-kutató intézet csütörtökön közölt adataiból.

 December első felében 74,8 százalék szavazott volna rá. Szakérők szerint a visszaesés az alternatíva megjelenésével magyarázható.

Vlagyimir Putyin orosz elnök. (MTI/EPA/AFP pool/Kirill Kudrjavcev)Vlagyimir Putyin orosz elnök. (MTI/EPA/AFP pool/Kirill Kudrjavcev)

Pavel Grugyinyin, a kommunisták jelöltje 7,2, Vlagyimir Zsirinovszkij, a liberális demokraták vezére pedig 5,9 százalékon áll. Kszenyija Szobcsak támogatottsága 1,2, Grigorij Javlinszkijé 0,9, Borisz Tyitové pedig 0,3 százalékos. Jelenleg a megkérdezettek 71 százaléka gondolja azt, hogy elmegy szavazni.
A felmérést a VCIOM január 26. és 28. között, 1800 fős mintán végezte.

Az orosz Központi Választási Bizottság szerint összesen nyolc politikusnak van esélye arra, hogy a hozzá beadott támogató aláírások hitelesítésének február 10-i határidejének lejárta után felkerüljön a szavazólapra. Az elnökválasztás napját március 18-ra tűzték ki Oroszországban.

(forrás: www.hirado.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Egymást szivatják az ellenzékiek – Lehazugozta az LMP Gyurcsányt, így reagált a DK

Tizenéves csicskák ultimátuma Orbánnak – Röhej