in

Egy megrendítő írás Suhajda Szilárdról – A Teremtő kegye

A tudományosan elfogadott vélemények szerint az emberi szervezet legfeljebb 9000 méteres magasságot képes elviselni és túlélni.

A tudományosan elfogadott vélemények szerint az emberi szervezet legfeljebb 9000 méteres magasságot képes elviselni és túlélni. Földünkön a Mount Everest csúcsa néhány méterrel ez alatt a szint alatt, pontosan 8848 méteren helyezkedik el.

Suhajda Szilárd, életjelet szerda óta nem adó hegymászónk sorsáról írásom pillanatában egyértelmű információval senki nem rendelkezik.

Azt gondolom, hogy a Teremtő nem véletlenül alkotott olyan hegycsúcsokat a Föld formálásakor, hogy az emberi teljesítőképesség maximuma szerencsés csillagállásnál lehetővé tegye azok meghódítását azon keveseknek, akik erre vállalkoznak. Ellenkező esetben, magasabb csúcsoknál a hegymászó csak csalódottan állhatna 9000 méteren és sóvárogva nézhetné a számára elérhetetlen és megközelíthetetlen, hósipkás magasságokat.

Suhajda Szilárdhoz és mindazokhoz, akik feljutottak ilyen magasságba tehát kijelenthető, hogy kegyes volt a Teremtő. Szilárd megtette, megtehette, amit egy ilyen kaliberű sportoló teljesíteni képes.
Kívánom neki, hogy valamilyen csoda folytán mégis élve kerüljön elő. Ha a sors nagykönyvében netán mégis más utat szánt neki az örök igazságok hordozója, akkor is elmondhatjuk, hogy a küldetését teljesítette és egyetlen magyarként szabad tüdővel, rásegítés nélkül érte el a már-már lehetetlent.
Nem vigasz, de abból a magasságból ahol ő járt, a mennyország is csak egy lépés már, de ne legyen igazam!!! Szilárd, visszavárunk!

Bognár Zsolt /Parabolha Fb/

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Apáti Bence üzent a főpolgármesternek: kedves Gergő! Ha kitör a háború, akkor elvisznek téged és engem is a frontra

Pilhál Tamás: Karácsony Gergely hadba lépett