in ,

Egy magyar állampolgár nagyon kiakadt a külföldi fertőzöttek viselkedésén!

Felháborító pofátlanság!

Megfogadtam, hogy nem nyilvánulok meg a koronavírussal kapcsolatban, van elég hír – és álhírcunami nélkülem is, de most történt néhány olyan jelenség, amely mellett nem bírok szó nélkül elmenni és tulajdonképpen nem is szorosan vehető koronavírus hír, sokkal inkább egy felháborítóan döbbenetes viselkedés.

Kezdjük az elején egy Operatív Törzs által közölt mai hírrel:
“A Szent László Kórházban karanténba helyezett iráni állampolgárok egy része székeket dobált ki a kórteremből, nem működik együtt az orvosokkal, ápolókkal. Csak rendőri segítséggel tudják bent tartani őket a karanténban.”

Olvasom egyszer, kétszer, háromszor és megy fel a pumpa, szorul ökölbe még a lábfejem is!
Nézzük a tényeket sorjában: Irán pillanatnyilag a világon a negyedik legfertőzöttebb ország a maga 7161 esetével és eddig 237 halottjával (március 9. – i adatok). Irán úgy vált potenciális fertőző góccá, hogy hetekig szinte semmit nem tett a járvány terjedésének lassítása érdekében.
A magyarországi jelenleg 9 igazolt fertőzött közül 7 iráni, vagy szorosan iráni kapcsolatú ( 5 férfi és az ő házastársuk/barátnőjük). Tehát a jelenlegi magyarországi igazolt járványérintettség 77 % – a kötődik iráni eredethez.

Hogyan is történtek a legelső fertőzések hazánkban? Úgy, kedves olvasóim, hogy 2 iráni egyetemista nagy ívben fittyet hányt az egyetemük kifejezett utasítására, mely szerint aki fertőzött területről tért haza az utóbbi 14 napon belül, az ne menjen előadásra és közösségi rendezvényekre, maradjon otthon 14 napig! Nem, ők vidáman bejártak jó egy hétig az előadásokra, mulatoztak nagy létszámú házibulin és még ki tudja merre, kikkel, hányszor, veszélyeztetve ezzel minimum jó pár tucat ember egészségét, életét!

Mindezek után – a kialakult tünetek miatt kórházba kerülvén – egyikőjük nem volt hajlandó elárulni, melyik egyetemre jár!!!
További társaik nem voltak hajlandóak eleget tenni a járványügyi intézkedéseknek – bevonulni a kórházba karanténba – csak rendőri intézkedés hatására!
Már szombaton rendőri intézkedés és jelenlét kellett a Szent László kórházban éjszaka az orvosok és ápoló személyzet testi épségének megvédésére!!!!!

Ezt követően vasárnap már a rendőrség mellett az idegenrendészeti munkatársakat és az iráni nagykövetséget kellett riasztani szintén a kórházba, miután a járványügyi intézkedéseket többszörösen megszegve a folyosókon grasszáltak, botrányosan viselkedtek, erőszakkal el akarták hagyni a kötelező karantént és székeket hajigáltak ki a kórtermekből a folyosókra!!!
Nagyjából ezeket tudjuk – tudhatjuk biztosan, ki tudja mik zajlottak még le…
És akkor a hazai sajtó egy része, élükön az Index, elkezdte a vérlázító kórust: “Facebookon kereste a rendőrség az iráni – svéd diákot” (igen, miután a megadott címén nem találták és társai sem tudták, hol van) és így tovább, sugallva, szinte már – már kimondva: a magyar egészségügy béna kacsa, szegény árva iráni diákokat vegzálják a hatóságok, stb., stb.

Nos, így a végére csak egy kérdésem lenne: vajon, ha néhány magyar állampolgár Teheránban a járvány közepén a karantén – kórházban székeket hajigálna a folyosóra, ha a személyzetre, orvosokra, ápolókra támadna, nos vajon hány napig/percig kellene rettegnie a koronavírustól? Mindannyian tudjuk a választ – a koronavírusnak nem maradna ideje elvégezni a dolgát….
Úgy, hogy kedves iráni vendégeink, kedves iráni egyetemisták és barátaik, rokonaik, ismerőseik, valamint az embert próbáló vészhelyzetben benneteket mentő orvosok, ápolók ellen aljasul lázító sajtósok jó, ha tudjátok: a vírus nem válogat: ma néhány iráni rendzavaró miatt eladtátok a lelketeket, becsületeteket, de holnap?
Holnap belenéztek ugyanezen orvosok, ápolók szemébe segítségkérő tekintettel, ha a sors úgy úgy hozza? SzJ

 

Oszd meg másokkal is!

Operatív törzs: lesz elég lélegeztetőgép.

Felébredtek az osztrákok, katonákkal védenék a határokat