in , ,

Ébredeznek a németek! – A biztonságért tüntettek abban a német városban, ahol egy migráns megölte barátnőjét

NA VÉGRE!

A biztonságért tüntettek abban a német városban, ahol egy migráns megölte barátnőjét

 

„Biztonságot szeretnénk” – hangoztatták a demonstrálók, amiért mások rasszistának és idegengyűlölőnek kiáltották ki őket.

Kandel egy 8 500 lakosú német kisváros, amelyet kettéoszt az illegális bevándorlás. A városközpontban vasárnap ezer ember gyűlt össze, akik a migránsok ellen és mellett tüntettek egyaránt.

A demonstrálók „Biztonságot a gyerekeinknek és nekünk!” feliratú táblákkal jelentek meg, ameddig az ellentüntetők „Állj ki a rasszizmus ellen!” mondatot pingálták a tábláikra.

A 15 éves Mia V.-t egy konyhakéssel ölték meg egy gyógyszertár előtt december 27-én. A gyilkosa a szintén 15 éves exbarátja volt, egy afgán migráns, aki nem tudta feldolgozni, hogy a lány december elején szakított vele.

A fiú 2016 tavaszán kísérő nélküli kiskorú migránsként érkezett Németországba. Egy fiatalokról gondoskodó intézetbe került Észak-Rajna-Vesztfáliában. Miután elhagyta az intézményt, egy felügyelő figyelt rá. A fiút több hónapon keresztül volt együtt a lánnyal, mielőtt december elején szakítottak volna. Mia és szülei még a rendőrségen is bejelentették, hogy a fiú ezek után megfenyegette és elkezdte zaklatni őket.

Fotó: AFP

Az incidens helyszínétől nem messze fekszik Freiburg, ahol egy afgán migráns azért áll bíróság elé, mert megölt egy 19 éves lányt.

Hussein Khavari megerőszakolta majd meggyilkolta Maria Ladenburgert, majd többször megvezette a német hatóságokat. Az afgán migráns azt állította magáról, hogy kiskorú és meghalt az apja. Kiderült, hogy a Hussein már 33 éves, ráadásul mindezt az apja árulta el, aki kijelentette, hogy dokumentumokkal tudja igazolni fia életkorát.

Németország 2015-ben a Willkommenskultur nevében több mint egymillió migránst engedett át ellenőrizetlenül a határain a migránsok emberi jogaira hivatkozva. Merkelt döntése miatt rengeteg kritika érte. A szociáldemokratákkal folytatott koalíciós tárgyalások során az egyik legmeghatározóbb téma a migránskérdés. A pártok valószínűleg egy felső határt fognak meghatározni, azaz megszabják, hogy mennyi illegális bevándorlót fogadnak be évente, ami úgy tűnik jelenleg, hogy 220 000 főt fog jelenteni.

Egy Bild számára készült felmérésből kiderült, hogy a német nők 58 százaléka kevésbé érzi biztonságban magát, mint néhány évvel korábban. A közvélemény-kutatás szerint a német nők 58 százaléka úgy véli: a nyilvános helyek egyre veszélyesebbek a számukra. A megkérdezettek 48 százaléka biztonsági okokból rendszeresen el is kerül bizonyos területeket a lakóhelye környékén. A válaszadók 16 százaléka pedig valamilyen önvédelmi eszközt, főként gázspray-t hord magánál arra az esetre, ha valaki megtámadná.

(forrás: Tóth Dalma, 888.hu)

Nagyon nem stadion! – 327 milliárdos fejlesztés Miskolcon

Bejött az osztrákoknak az új kormány, az ÖVP szétnyerte magát az első választáson