in ,

Durva ellenzéki botrány! – Csaltak a baloldali előválasztáson, ezrek nevében szavaztak ismeretlenek

A Ripost értesülése szerint több ezer olyan ellenzéki szimpatizáns „szavazatát” is beszámították az előválasztás első fordulós eredményébe, akik el sem mentek szavazni

A Ripost értesülése szerint több ezer olyan ellenzéki szimpatizáns „szavazatát” is beszámították az előválasztás első fordulós eredményébe, akik el sem mentek szavazni. „Óriási a felháborodás az ellenzéki oldalon” – írja a portál, amely szerint többek között Vajnai Attila, a Magyarországi Munkáspárt 2006 elnöke is kapott köszönőlevelet Karácsony Gergelytől – úgy, hogy nem vett részt a szavazáson. Újabb gigabotrány van kialakulóban a Jobbikot mentegető politikussal kapcsolatban.

 

Feltűnően sok, ellenzéki szimpatizánsoktól származó, értetlenkedő üzenet keringett a legnagyobb közösségi oldalon a baloldali előválasztás első fordulóját követően – vette észre a Ripost. Ezekben közös volt, hogy olyanok írtak, akik nem vettek részt a szavazáson, mégis kaptak köszönőlevelet Karácsony Gergelytől.

  • „Hogyhogy megköszönik nekem a szavazatot, amikor el sem menten szavazni?”
  • „Itt valaki szórakozik! Úgy tartanak nyilván, mintha szavaztam volna Karácsony Gergelyre. Még meg is köszönik a szavazatot. Pedig nem is voltam szavazni!”

– ilyen és ehhez hasonló hozzászólások, posztok sokasága bukkant fel az interneten.

Forrás: Ripost
Forrás: Ripost

A portál birtokába jutott egy levél, amelyből ki lehet találni, honnan fúj a szél. Ugyanis Karácsony Gergely stábja a számukra jól végződött casting után körbeküldött egy levelet azoknak, akik részt vettek, vagy támogatták Zugló polgármesterét a küzdelemben.

Forrás: Facebook

Csakhogy egy probléma is felmerült a gesztussal kapcsolatban: olyanok is megkapták, akik nem vettek részt a castingon, nem szavaztak, és még csak szándékukban sem volt. Ilyen volt Vajnai Attila, a Magyarországi Munkáspárt 2006 elnöke, aki szintén kapott köszönőlevelet, pedig ott sem volt a castingon. A Ripost értesülése szerint a kommunista politikus nem hagyja annyiban a dolgot, számon akarja kérni Karácsonyon, hogyan került a neve a támogatói adatbázisba.

A portál szerint Karácsony csapata egyelőre nem kívánt reagálni a hírre, az érdeklődőket a zuglói polgármesteri hivatalba irányítják.

 

(Bordács Bálint, origo.hu)

 

Oszd meg másokkal is a hírt!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Márki-Zayék adót csaltak??? – Elkerülhette az adózást Márki-Zay cége

      Nem stadion – Egy lépéssel közelebb került az Új Duna-híd megépítése