in

Donald Trump nem adja fel a harcot! Folytatni fogja a jogi harcot a szerinte elcsalt elnökválasztás eredményének megfordításáért

Donald Trump amerikai elnök helyi idő szerint szombaton Georgiába utazott

Donald Trump amerikai elnök helyi idő szerint szombaton Georgiába utazott, hogy az államban január 5-én tartandó szenátorválasztás két republikánus jelöltje mellett kampányoljon. A gyűlésen Trump leszögezte:

folytatni fogja a jogi harcot a szerinte elcsalt elnökválasztás eredményének megfordításáért.

A Valdosta városban tartott gyűlésen az elnök arra buzdította híveit, hogy szavazzanak a republikánus jelöltekre a két szenátusi bársonyszékért kiírt második fordulós választáson, amelyen a párt szövetségi felsőházi többségének megőrzése múlhat. – Meg akarom tartani az elnöki tisztséget, de segítenem kell ennek a kettőnek – mondta az elnök a republikánus jelöltekre utalva, akiket röviden támogatásáról biztosított. Majd visszatért az állítólagos választási csalások témájára, úgy vélekedvén, hogy meghamisították az eredményt Georgiában is, ahol egyébként a megismételt szavazatszámlálás még meg is erősítette a demokrata párti Joe Biden győzelmét.

– Meg fogjuk nyerni ezt a választást. Meg fogják próbálni meggyőzni önöket arról, hogy vesztettünk. De nem vesztettünk

– hangoztatta.

A gyűlésen hírügynökségi jelentések szerint ezrek vettek részt. Ez az első alkalom a novemberi elnökválasztás óta, hogy Trump kampányrendezvényen vesz részt.

Délutáni Twitter-üzenetében Donald Trump felszólította Georgia kormányzóját, Brian Kempet, hogy hívja össze rendkívüli ülésre a helyi törvényhozást a szerinte elcsalt választási eredmények ügyében. Bennfentes források szerint azonban a kormányzó ezt elutasította.

 

 

 

 

 

A november 3-i választáson a szövetségi törvényhozás alsóházában, a képviselőházban a demokraták megőrizték többségüket. A felsőházban, a száztagú szenátusban 53 politikusukkal eddig a republikánus pártiaknak volt többségük, ám a mostani voksolásokon a demokraták egy helyet szereztek, két szenátusi székért pedig még második fordulót tartanak Georgiában. Ha ezen a demokrata jelöltek győznek, akkor a szenátusban is övék a többség.

Georgiában elemzők szerint szorosnak ígérkezik a verseny. A 33 éves John Ossof demokrata párti szenátorjelölt és David Perdue republikánus szenátor, illetve Raphael Warnock tiszteletes, a demokraták jelöltje és Kelly Loeffler hivatalban lévő republikánus szenátor között dől el a verseny.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Tóta W. Árpád a liberális véleménybuborék udvari bolondja

A Civil Kör Szájer ügyben üzent a kormánynak – Videó