in ,

Dömötör Csaba végre tisztába teszi a dolgokat: nézzük meg, mi a helyzet a fiatalok elvándorlásával! – Videó

„Évek óta hallgatjuk azt az állítást, hogy szinte minden fiatal elhagyja Magyarországot”

„Évek óta hallgatjuk azt az állítást, hogy szinte minden fiatal elhagyja Magyarországot” – vezette fel a témát az államtitkár.

 

Íme a videó:

 

Nézzük meg, mi a valóság a fiatalok elvándorlásával

Évek óta hallgatjuk azt az állítást, hogy szinte minden fiatal elhagyja Magyarországot. Hát akkor nézzük meg, hogy mi is a valóság!

Közzétette: Dömötör Csaba – 2021. szeptember 9., csütörtök

 

 

 

 

Dömötör Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője, parlamenti államtitkár egy Facebook-videóban beszélt az elvándorló fiatalok helyzetéről. Elmondta, hogy

az elmúlt években trendforduló történt, mivel 2015 óta a külföldre távozók száma folyamatosan csökken, miközben a hazatérők száma folyamatosan nő.

Az államtitkár elmondása szerint már 2019-ben többen tértek haza, mint ahányan elmentek itthonról.

Elmondta, hogy a visszavándorlás abból is jól látszik, hogy a német, olasz és svéd statisztikák is azt mutatják, hogy csökken az ott élő magyarok száma. Az EU egészét nézve 11 olyan tagország is van, ahonnan arányait tekintve többen vándorolnak el mint Magyarországról. A 11 ország közé tartozik Portugália, Horvátország és Lengyelország is, „bezzeg Romániával” egyetemben.

A hazatérőknek 61%-a 40 év alatti, illetve javarészt házasok, ami jól mutatja az államtitkár szerint azt, hogy a családtámogatási rendszernek igenis van vonzó hatása.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Ez durva! „A kutyámat is rugdosták” – nyilatkozta a Jobbik rendezvényén megtámadott férfi

Kötter beszólt Ferinek és Ferinének: ne legyenek kétségeink, Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc egy test és egy lélek