in ,

Döbbenet – Gyurcsányék számára meg sem történt az úzvölgyi magyarellenes támadás

Újabb leckét kaptunk abból, hogy a DK számára mennyit jelent a határon túli magyarok ügye: tudomást sem vesznek róla

Azt már sejthettük, hogy ha egy katonai temetőben a hősi halottak sírját élőlánccal védő székelyekre rátámadnak a román szélsőségesek, akkor arra a magyarországi ellenzék képtelen józan ész által diktált reakciót adni. Karácsony Gergelynek sem sikerült, emlékezetes, hogy ő például székely lobogó helyett LMBTQXYZ-zászlót helyezett ki a zuglói polgármesteri hivatal épületére.

Nem marad el az ő teljesítményétől azonban az egész komplett Demokratikus Koalícióé sem, ugyanis egyetlen politikusuk sem reagált arra még Facebookon sem, hogy Úzvölgyében mi is történt. Sem Gyurcsány Ferenc, sem Dobrev Klára, sem Vágó István nem tartotta legalább egy szóra érdemesnek azt, hogy a magyar katonák sírjait meggyalázták, az őket védőket pedig kövekkel dobálták meg.

De legalább következetesek a DK-sok abban, hogy velejükig magyarellenesek. Ez határozta meg gondolkodásmódjukat akkor is, amikor még szocikként kormányon voltak (lásd 2004-ben, amikor a népszavazáson Gyurcsány Ferenc, még miniszterelnökként, nyíltan elutasította a kettős állampolgárságot), majd ellenzékben is, amikor elvették volna a határon túliak szavazati jogát.

Plusz adalék, hogy Brüsszel részéről szintén nem érkezett semmilyen érdemi reagálás az úzvölgyi eseményekre. Gyurcsány pártja láthatóan jól beállt a sorba, ha már egyszer „legeurópaibb” pártként aposztrofálják magukat. Nem baj, legalább képet kaphatunk arról, mit jelent Gyurcsány Ferencék számára az európaiság: azt, hogy az őshonos kisebbségek ügye egyszerűen nem létezik, a határon túli magyarokat meg le lehet sajnálni.

(Forisek Ádám,. 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Semmi baj a magyar oktatással! – Magyar diákok felvételi aránya áll az 1.helyen a Cambridge Egyetemen

Mindannyiunkat érintő, kemény döntés előtt áll Orbán