in

DÖBBENET – Czeglédy „diákjait” pártmunkára kényszerítették – Beütött a Czeglédy-botrány Gyurcsányéknak

Sajtóinformációk szerint a Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezetek fő feladata MSZP-s és DK-s pártmunka volt.

Beütött a Czeglédy-botrány Gyurcsányéknak

PestiSrácok.hu a Czeglédy-botrányban érintett cég, a Human Operator Zrt. két dolgozójának nyilatkozatai alapján írja, hogy az alkalmazottak állításai szerint a hálózat által szervezett egyik fő munkatevékenység a szórólapozás és a standolás volt a 2014-es választások idején. Az MSZP, a DK és az Együtt szórólapjainak osztogatásához, valamint a standoknál történő aláírásgyűjtéshez volt szükség diákmunkásokra. Az egyik korábbi dolgozó szerint ezeket a munkákat mindig szórólapozásként dokumentálták, mert arra bármit rá lehetett húzni.

Régi MSZP-s szórólap. Tankönyvi példa arra, amikor pont az ellenkezője valósul meg egy választási programnak.

Az informátorok azt is felidézték, hogy a diákok bérét a Human Operator alkalmazottai számfejtették, az eredményt a cég szombathelyi irodájába továbbították, ott ellenőrizték, és ha rendben volt, ők intézkedtek a kifizetésekről is – olvasható a lapban.

Egy Czeglédy Csaba „pártpolitikai feladataira rálátó volt szombathelyi vállalkozó” is névvel ellátott nyilatkozatot juttatott el a PestiSrácok.hu-nak – írta a Magyar Hírlap.

A férfi szerint a cégcsoport valójában Gyurcsány Ferenc és a DK vállalkozása, a rendszer célja pedig egy mozgósítható tömeg felépítése.

Az Altustól érkező utalások nem kölcsönök voltak, hanem a bérek fedezetei. Gyurcsány Ferenc családi cége a pénzkimentést is segítette azzal, hogy miután végrehajtás alá vonták a Human Operator folyószámláit, a kiállított számláikon kedvezményezettként valamilyen, az Altushoz köthető céget jelöltek meg – közölte a vállalkozó. A cégcsoport Gyurcsány pártjától kapott feladatai a tüntetésekre történő mozgósításra is kiterjedtek – áll a Magyar Hírlap cikkében.

Üzleti érdekek állhatnak a mögött, hogy Gyurcsány ilyen vehemensen áll ki Czeglédy Csaba mellett.

Fotó: MTI Fotóbank

A napilapban az is olvasható, hogy az informátor szerint a kampányokban vállalt fellépéseiért Vágó István is a Human Operatortól kapta honoráriumát, és a cégben a pártfelügyelő tisztségét a DK szombathelyi elnöke, Szuhai Viktor töltötte be, aki az egyik érintett iskolaszövetkezetben is munkát vállalt.

A Czeglédy Csaba által vezetett Human Operator cégcsoport működésével kapcsolatban mintegy hárommilliárd forint értékű csalás ügyében nyomoz a NAV bűnügyi igazgatósága – emlékeztetett a Magyar Hírlap.

(MTI)
(Bácskai Balázs, 888.hu)

 

Stadionok helyett – 2010-hez képest az idén 1700 milliárd forinttal több jut a családoknak

Elhallgatott hírek: Tállai – Folytatódnak az adócsökkentések