in

Stadionok helyett – 2010-hez képest az idén 1700 milliárd forinttal több jut a családoknak

Az idén, vagyis a családok évében 1700 milliárd forinttal több támogatás jut a családoknak, mint a Fidesz-KDNP kormányzásának kezdetén, 2010-ben – jelentette ki Rétvári Bence

Interjú Rétvári Bencével, a Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium politikai államtitkárával. Újságíró: Jankovics Soma

2010-HEZ KÉPEST AZ IDÉN 1700 MILLIÁRD FORINTTAL TÖBB JUT A CSALÁDOKNAK

Az idén, vagyis a családok évében 1700 milliárd forinttal több támogatás jut a családoknak, mint a Fidesz-KDNP kormányzásának kezdetén, 2010-ben – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A többi között több pénz fordítanak a gyermekek ingyenes étkeztetésére és tankönyvellátására is – közölte.
Rétvári Bence elmondta: a 2010-es 30 milliárd forinttal szemben idén 79 milliárd forint használható fel a gyermekek ingyenes étkeztetésére.

„AMENNYIBEN A FIDESZ-KDNP FOLYTATHATJA A KORMÁNYZÁST 2018-BAN TOVÁBBRA IS MEGMARADNAK, ILLETVE BŐVÜLNEK EZEK A JUTTATÁSOK, MIKÖZBEN AZ ELLENZÉK ELVENNÉ EZEKET”

Már nemcsak a nyári, hanem az őszi, téli és tavaszi szünetekben is igénybe vehető ez a juttatás, és összességében kétszer annyi gyerek jut ingyen meleg ételhez, mint korábban.

Ugyanakkor egymillió gyerek kapja ingyen a tankönyvet, amire 12 milliárd forintot költ a költségvetés – fűzte hozzá.

Amennyiben a Fidesz-KDNP folytathatja a kormányzást 2018-ban továbbra is megmaradnak, illetve bővülnek ezek a juttatások, miközben az ellenzék elvenné ezeket – mondta a politikus.

Az államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című pénteki adásában arról is szólt, hogy idén növekszik a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény felhasználásának jövedelemhatára is, 5 százalékkal.

Ez azt jelenti, hogy még többen vehetik igénybe az olyan ingyenes természetbeni juttatásokat, mint a gyermekétkeztetés – mondta Rétvári Bence.

(MTI-fidesz.hu)

Ficó is keményen beszólt Brüsszelnek – Mutatjuk mit mondott

DÖBBENET – Czeglédy „diákjait” pártmunkára kényszerítették – Beütött a Czeglédy-botrány Gyurcsányéknak