in , ,

Döbbenet: az ukránok már a gázcsapok elzárását is követelik

„Most az olajembargó van az asztalon, de a gázról is kell beszélni” – fogalmazott az ukrán nagykövet

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, „valami történhet vele” – fenyegették az olajvezetékkel Magyarországot az ukrán kormányból csütörtökön. „Ukrajnának van egy erős ütőkártyája: a Barátság kőolajvezeték” – üzente az ukrán energiaügyi miniszter tanácsadója, korábbi külügyminiszter-helyettes. 

 

Ukrán nagykövet: A gázról is kell beszélni
Nepop Ljubov, a Jelen nevű baloldali hetilap videós csatornájának nyilatkozva azonban immár arra is kitért, hogy szerinte az orosz olaj mellett a gázról is beszélni kell. Mint fogalmazott, a háború gyorsabb befejezése érdekében egyrészről fegyver, másrészről szankció kell.

Az ukrán nagykövet szerint azért fontosak a szankciók, mert ha hatásosak, akkor Oroszországnak egyszerűen technikailag és eszközileg nem lesz lehetősége finanszírozni ezt a háborút, és akkor ez is felgyorsítja az oroszok távozását az ukrán területről.

Most az olajembargó van az asztalon, de a gázról is kell beszélni, mert olaj meg gáz, ez két olyan dolog, amelyikből Oroszország a legtöbb bevételt kapja”
– fogalmazott az ukrán nagykövet.

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Agyhalál – Nem létező jogszabályra hivatkozva akarja Magyarországot kizáratni a döntéshozatalból Daniel Freund német EP-képviselő

Kocsis Máté a Jobbik haláltusájáról: figyelem, végjáték a Jobbikban!