in , ,

Agyhalál – Nem létező jogszabályra hivatkozva akarja Magyarországot kizáratni a döntéshozatalból Daniel Freund német EP-képviselő

Rétvári Bence szerint ez is mutatja, hogy Magyarország támadói a legalapvetőbb tényekkel sincsenek tisztában.

 

Rétvári Bence szerint ez is mutatja, hogy Magyarország támadói a legalapvetőbb tényekkel sincsenek tisztában.

 

 

 

Daniel Freund német baloldali, zöldpárti képviselő levelet írt Charles Michellnek, az Európai Tanács elnökének, hogy ne engedjék részt venni Orbán Viktort az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács ülésén – olvasható Rétvári Bence Facebook-bejegyzésében. Az államtitkár szerint Freund az Európai Unió működéséről szóló szerződés 10. cikk (2) bekezdésére hivatkozik.

„Csakhogy itt jön a bökkenő: ebben a szerződésben nincs (2) bekezdése a 10. cikknek. Tehát az EP képviselő egy nem létező szerződési szakaszra hivatkozva akarja korlátozni Magyarország részvételét az EU-s döntéshozatalban. Ez is mutatja, hogy Magyarország támadói a legalapvetőbb tényekkel sincsenek tisztában” – olvasható a posztban.

Szintet léptek

Rétvári szerint azt már „megszoktuk” tőlük, hogy a magyarországi tényekkel nincsenek tisztában, de

az már új szint, hogy az EU saját legalapvetőbb dokumentumait se ismerik

– írja bejegyzésében, majd úgy folytatja: „Talán nem túl magas elvárás egy EP képviselőtől, hogy ismerje a saját működésére vonatkozó szabályokat. Aki ezt sem tudja megugrani, az ne oktasson ki demokratikusan megválasztott kormányokat a demokráciából!”

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Itt egy jó döntés – Mostantól Láng Zsolt felel Budapest és Pest megye fejlesztéséért

Döbbenet: az ukránok már a gázcsapok elzárását is követelik