in ,

Döbbenet – A baloldali Falus Ferencnek már tíz éve lejárt az orvosi engedélye

Falus Ferenc, a baloldal által előszeretettel idézett járványügyi szakértő több mint 10 éve nem tette le azokat a szakvizsgákat, amelyek szükségesek lennének ahhoz, hogy praktizálhasson – tudta meg a Ripost.

Messze elkerülte azokat a minősítő intézményeket, amelyek előtt rendszeresen vizsgázniuk kell naprakész tudásukról a praktizáló orvosoknak. Mégis naponta nyilatkozik, osztja az észt a járvány idején”

– fogalmaz a Ripost.

A lap értesülései szerint 2010 márciusában, azaz már tíz éve lejárt Falus Ferenc orvosi működési engedélye, így nem is praktizálhat, betegek közelébe sem mehet az ellenzék megmondóembere.

A Párbeszéd sztárorvosa még 1975-ben szerzett általános orvosi diplomát – az első két évet Moszkvában sikerült elvégeznie –, majd 1979-ben tett tüdőgyógyászati szakvizsgát”

– írja a lap.

Hazánkban csakis az végezhet egészségügyi tevékenységet önállóan, aki az alapképesítés mellett érvényes működési engedéllyel rendelkezik, tehát Falus Ferenc igazából 10 éve nem mehetett betegek közelébe a cikk szerint.

 

 

A magyar jogszabályok szerint minden egészségügyi szakdolgozónak ötévente meg kell újítania a működési engedélyét, ugyanis csak így biztosítható, hogy egy orvos naprakész ismeretekkel rendelkezzen, ami az eredményes orvosi munka alapfeltétele – beszámol be a lap. Minden orvosnak továbbképzési pontokat kell gyűjtenie, ezzel biztosítva, hogy szakmai tudása ne legyen elavult. A pontok egy részét a szakképesítésének megfelelő munkakörben eltöltött, igazolt munkaviszonnyal szerezheti meg az orvos, a másik részét pedig különböző továbbképzéseken való részvétellel és a tudásszintfelmérőn megszerzett pontszámmal – írja a Ripost.

Falus Ferenc az elmúlt tíz évben képtelen volt teljesíteni ezeket a feltételeket, így teljes bizonysággal állítható, hogy nem rendelkezik naprakész, korszerű orvosi ismeretekkel”

– fogalmaz a lap.

Mindezek persze nem nagyon érdeklik az ellenzéket, hiszen a nagy „járványügyi szakértő” rendszeres szereplője a baloldali orgánumoknak, nap mint nap osztja meg megkérdőjelezhető tudását például a Klubrádióban, ahol neves orvosnak titulálják, mint aki jelenkori járványügyi ismeretekkel bír, miközben önállóan igazából egy receptet sem írhat fel, megtévesztve ezzel a hallgatókat – írják.

Én nem dolgozom orvosként”

– válaszolta mindezekkel kapcsolatban a „sztárorvos” a Ripost újságíróinak megkeresésére.

 

 

(888.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! Trump jogásza konkrét példákkal bizonyítja, választási csalás történt – Videó

Von der Leyen: Az EU 300 millió adag oltóanyagot fog vásárolni a Pfizertől és a Biontechtől