in , ,

DK-s agyhalál – Most a kárpátaljai magyarok ellen uszítanak Gyurcsányék: a traktorokat is sajnálják tőlük

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Fidesz határon túli szavazatvásárlásra használja a kárpátaljai magyarok gazdaságfejlesztésére megítélt hatszáz millió forintot.

Most a kárpátaljai magyarok ellen uszítanak Gyurcsányék: a traktorokat is sajnálják tőlük

 

 

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Fidesz határon túli szavazatvásárlásra használja a kárpátaljai magyarok gazdaságfejlesztésére megítélt hatszáz millió forintot.

Gréczy Zsolt, a Gyurcsány-párt szóvivője mindezt az MTI-nek mondta kedden arra a hírre reagálva, hogy több mint 300 kárpátaljai magyar gazdálkodó és mezőgazdasági vállalkozó írt alá csaknem 600 millió forint összértékben pályázati szerződést szombaton Beregszászon az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Program keretében. Gréczy kijelentette: a kormány most nem teherautókat vásárolt, templomot vagy stadiont épített, hanem „traktorokat vett” a kárpátaljai gazdálkodóknak. Ezek a gazdák – bármilyen sikeresek lesznek is – az adóbefizetéseikkel soha nem Magyarországot fogják gazdagítani, hiszen az ukrán államnak fizetik az adóikat – uszított Gréczy.

A DK felháborítónak tartja, hogy az Orbán-kormány határon túli szavazatvásárlásra költi az emberek pénzét – jelentette ki a szóvivő. Hozzátette, pártja továbbra is azért gyűjti az aláírásokat, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt Magyarországon. Az köt össze bennünket, hogy együtt hozunk döntést és együtt viseljük a döntés következményeit – fogalmazott Gréczy Zsolt. Szerinte ha valaki ebbe a döntésbe olyanokat is bevon, akik nem viselik annak következményeit, az meg akarja osztani és egymás ellen akarja hergelni a nemzetet.

Vagyis fordítsuk le magyarra Gyurcsány táskahordozójának szavait: szerinte a magyar kormány hergeli a nemzetet, amiért megsegíti a drámai nehézségek között, irtózatos elnyomás alatt sínylődő kárpátaljai magyar testvéreinket. És nem ám az a hergelés, amit most Gyurcsányék nemzetáruló pártja művel. Hát persze…

Forrás: MTI; Vezető kép: DK

(pestisracok.hu)

 

Soros csicskái tavaly 44-szer találkoztak gazdájukkal

Nem csak baloldali műfaj az újságírás – a libsi MÚOSZ szerint pedig csak balos lehet újságíró