in , ,

Hoppá! Deutsch Tamás jelenti: megkezdte az OLAF a vizsgálódást a Cseh Katalin ügyben!

Augusztus elején tettem bejelentést az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF)

 

❗Megkezdte az OLAF a vizsgálódást a Cseh Katalin ügyben!
☝️Augusztus elején tettem bejelentést az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) a Cseh Katalin ügyben, európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt.
🤑 Kiderült ugyanis, hogy egy Cseh Katalin vezette cég és a Cseh család cégének üzleti köre a hazai fejlesztési forrásokat és az uniós támogatásokat rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként működött.
☝️Kiderült az is, hogy Cseh Katalin 2013 és 2018 között egy olyan céget vezetett, amelyik a magyarországi olimpia megszervezésére hivatkozva nyert EU-s pénzeket, és úgy vezette ebben az időben ezt a céget Cseh Katalin, hogy mindeközben pártjával megfúrta a magyar olimpiát 2017-ben.
🤨 Kiderült ráadásul, hogy az a technológia, aminek a kifejlesztésére a Cseh család cége jelentős uniós pénzt nyert, már korábban is létezett, sőt a Cseh család vállalkozásához kapcsolódó céghálózaté volt!
📩 Az OLAF most levélben arról tájékoztatott, hogy megkezdte a Cseh Katalin ügy vizsgálatának előkészítését, amihez további adatokat és információkat is kért a korrupció gyanús ügyről.
☝️Az OLAF nyilvánvalóan illetékes az ügy kivizsgálásában, hiszen uniós intézmény tagja (jelen esetben az Európai Parlament képviselője) érintett az ügyben és a Cseh Katalin által vezetett cég, illetve a megalapozott gyanú szerint a céghez kapcsolódó vállalkozásokból álló céghálózat uniós források elnyerése érdekében játszott össze csalárd módon.
❗️A Cseh Katalin ügy súlyos kérdéseket vet fel, ezért fordultam az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz. Az OLAF vizsgálatról is természetesen tájékoztatást fogunk adni.
Ennyi.

 

(Deutsch Tamás, Fb)

 

 

Add tovább!

A szlovénoknál is sok a bolond – Oltásellenesek törtek be a szlovén köztévé stúdiójába

Ez a magyar parasport aranycsapata