in ,

A szlovénoknál is sok a bolond – Oltásellenesek törtek be a szlovén köztévé stúdiójába

Janez Jansa szlovén kormányfő szombaton Twitter-bejegyzésében ítélte el az oltásellenes tüntetőket.

 

A tüntetől  pénteken hatoltak be a szlovén közszolgálati televízió (RTV) épületébe, majd sikerült bejutniuk a híradó stúdiójába is.

Az RTV épületébe vagy bármely más középületbe való behatolásnak semmi köze a véleménynyilvánítás szabadságához, sőt, éppen e szabadság feletti erőszakot jelenti”

– írta az esetről Jansa. Úgy vélte: minden erőfeszítést meg kell tenni annak érdekében, hogy egyforma feltételek mellett, mindig és mindenkor elítéljék és megbüntessék azokat, akik önkényesen és erőszakosan közterületet sajátítanak ki.

Sajtóhírek szerint a szlovén közszolgálati televízió épülete előtt, Ljubljana központjában már hónapok óta tüntet egy kisebb, populista csoport a kormány járványügyi intézkedései és az oltások ellen. Magukat öntudatos szlovén állampolgárnak nevezik, és korábban a parlement elé is szerveztek demonstrációkat. Egy tucatnyi, sárga mellénybe öltözött tüntetőnek pénteken késő este sikerült bejutnia az RTV épületébe, majd elfoglalták a híradó stúdióját, ahol éppen nem volt adás. A helyszínre később a rendőrség is megérkezett, hogy eltávolítsa a rendbontókat, mivel azok a biztonsági őrök többszöri felszólítására sem voltak hajlandóak távozni.

A szlovén RTV vezetése élesen elítélte a történteket, „megengedhetetlen támadásnak minősítette a média, az újságírás és a demokrácia ellen”. Az esetet a szlovén újságíró szövetség is elítélte, Ales Hojs belügyminiszter pedig Twitter-oldalán bejelentette, hogy az ilyen esetek miatt szigorítani kell a bűntetőtörvénykönyv közrend- és köznyugalom megzavarásáról szóló cikkelyét.

(MTI)

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bayer Zsolt: az angol szurkolónál büdösebb lumpenprolit hosszú évtizedeken át nem hordott hátán a föld

Hoppá! Deutsch Tamás jelenti: megkezdte az OLAF a vizsgálódást a Cseh Katalin ügyben!