in ,

Deutsch Tamás: Brüsszel le akarja söpörni az asztalról egymillió-négyszázezer magyar ember véleményét

Most ezt így hogy?

„A macska rúgja meg! Az Európai Bizottság képviselője a napokban »oda nyilatkozott«, hogy nem fogadják el a brüsszeli szankciókról szóló magyar nemzeti konzultáció eredményét. Az EU külügyi szóvivője szerint ugyanis az Európai Bizottság megállapította, hogy »a megkérdezett polgárok nagyon alacsony részvételi arányban vettek részt« a nemzeti konzultációban.

Brüsszel nemes egyszerűséggel le akarja söpörni az asztalról , azaz egymillió-négyszázezer magyar ember véleményét. (Csak nem azért, mert a nemzeti konzultációban résztvevő válaszadók 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó brüsszeli szankciókat, és ez nem tetszik a brüsszeli bürokratáknak?!)

Érdemes azonban a bicskanyitogató brüsszeli kijelentésnél egy pillanatra elidőzni.

Brüsszelnek az a baja, hogy a megkérdezett polgárok nagyon alacsony részvételi arányban vettek részt a nemzeti konzultációban. Az Európai Unió alig egy esztendővel ezelőtt szervezett egy nagyszabású összeurópai konzultációt Európa jövőjéről. A Konferencia Európa jövőjéről címet viselő konzultációban az unió mind a 27 tagállamának valamennyi polgára részt vehetett. Az Európai Unióban több mint 447 millió ember él, közülük több mint 360 millió 18 évesnél idősebb. A 447 millió európai polgár, a 360 millió nagykorú európai ember közül a Konferencia egy esztendeje alatt a konzultációban a hivatalos brüsszeli adatok szerint 53632, azaz ötvenháromezer-hatszázharminckettő ember vett részt online és 721487, azaz hétszázhuszonegyezer-négyszáznyolcvanhét polgár pedig személyesen. Tehát a teljes Európai Bizottság, Európai Tanács és Európai Parlament által egy egész esztendőn át szervezett konzultáción a megkérdezett 447 millió európai polgár, illetve 360 millió nagykorú európai ember közül mindösszesen 775119, azaz hétszázhetvenötezer-száztizenkilenc ember vett csupán részt.

Fele annyian, mint a brüsszeli szankciókról szóló magyar nemzeti konzultáción.

A brüsszeli bürokraták a Konferencia Európa jövőjéről konzultáció szerintük bámulatosan magas részvételi mutatóiról és a konzultáción való részvétel megkérdőjelezhetetlen legitimáló erejéről nem győznek eléggé elalélt hangnemben áradozni.

10 millió magyar ember, 8 millió választókorú magyar polgár, 1,4 millió résztvevő a magyar nemzeti konzultáción smafu, bezzeg ha a megkérdezett 447 millió európai emberből, 360 millió 18 évnél idősebb európai polgár közül tokkal-vonóval csupán 775 ezren vesznek részt egy brüsszeli konzultáción, nos az a demokrácia csúcsa. Hát akkor most ezt így hogy? Ennyi.”

– írja Deutsch Tamás.

A Fideszes Gyürk András besokallt: a szankciós politika megbukott, a helyzet tarthatatlanná vált, felelős és gyors cselekvésre van szükség

Korrupt banda! Pezsgő, csokoládé és arany – Így halmozták el az EP korrupcióba keveredett elnökét ajándékokkal