in , ,

A Fideszes Gyürk András besokallt: a szankciós politika megbukott, a helyzet tarthatatlanná vált, felelős és gyors cselekvésre van szükség

Az Európai Parlament (EP) mai plenáris ülésén megvitatta az új európai iparpolitikai stratégiát.

Az Európai Parlament (EP) mai plenáris ülésén megvitatta az új európai iparpolitikai stratégiát. A vita során Gyürk András, a Fidesz EP-képviselője kijelentette, hogy az európai ipar története egyik legsúlyosabb válságával küzd, amely a baloldal és Brüsszel szankciókra és bürokrácianövelésre épülő kudarcos politikájának következménye. Győri Enikő fideszes EP-képviselő hozzászólásában Európa versenyképességének erősítésére szólított fel, amelynek fontos lépése a Magyarországnak és Lengyelországnak járó helyreállítási pénzek folyósításának megkezdése.

Üresen álló gyártósorok, leépítést és kivonulást fontolgató vállalatok, zuhanó versenyképesség jellemzi ma Európát. Ez az eredménye a baloldal és Brüsszel által erőltetett, a szankciókra, az irreális zöldcélokra és a bürokrácia növelésére építő iparpolitikának. Ez a politika megbukott, a helyzet mostanra tarthatatlanná vált. Harmincmillió ember megélhetése van veszélyben Európa-szerte. Ezért felelős és gyors cselekvésre van szükség. Brüsszelnek azonnal el kell törölnie a vállalatokat megkárosító szankciókat, fel kell függesztenie a bürokratikus terheiket növelő javaslatait és sürgős pénzügyi támogatást kell nyújtania számukra

– hangsúlyozta Gyürk András.

 

 

Győri Enikő felszólalásában arra kérte a Bizottságot:

Az önsorsrontó brüsszeli politika helyett vezessen be intézkedéseket az ipar védelmére és beruházási környezetünk vonzóképességének javítására. Garantálja, hogy a kisebb tagállamok is egyenlőképpen élvezhessék a könnyítéseket. Igazítsa végre az állami támogatási szabályokat a jelen körülményekhez. Az EP pedig hagyja abba a szabadkereskedelmi megállapodások ideológiai alapú blokkolását, és engedje ezáltal lehetőséghez jutni az európai cégeket.

Hozzátette:

Végezetül a Bizottság fejezze be Magyarország és Lengyelország tudatos versenyhátrányba taszítását azzal, hogy visszatartja a nekünk járó pénzeket. Pártatlanságot és elfogulatlanságot várunk el. Folyósítsák tehát mielőbb a minket megillető forrásokat!

 

(Jurák Kata, pestisracok.hu)

 

 

 

Ez a szégyen! Lassan egy hete itthon van a főpolgármester, de még egyetlen szava nem volt a rendrőrgyilkosságról!

Deutsch Tamás: Brüsszel le akarja söpörni az asztalról egymillió-négyszázezer magyar ember véleményét