in

Demszky: Az OLAF-jelentés egy baromság

Meglepő videó került ki az internetre, amin Demszky Gábor határozottan elmondja a véleményét az OLAF-ról.

Meglepő videó került ki az internetre, amin Demszky Gábor határozottan elmondja a véleményét az OLAF-ról. Az egykori szabaddemokrata főpolgármester szerint az OLAF jelentés nem más, mint egy baromság! Demszkyhez hasonlóan vélekedett az OLAF-ról Magyar György is, aki most az MSZP jelöltje Siófokon.

 

Demszky Gábor kertelés nélkül elmondta a véleményét, szerinte az OLAF teljesen lényegtelen, egy nulla, jelentései nagy része amúgy is baromság, és azoknak semmiféle jogi vonatkozásuk nincs és nem is lehet – írta a lokal.hu.

Demszky agymenését videóra is vették:

Véleményének nem is olyan régen adott hangot, a performanszot tavaly adta elő, amikor az uniós hivatal épp a 4-es metró MSZP–SZDSZ-es gigamutyijával foglalkozott. Az OLAF akkor megállapította, a 4-es metróvonal építésekor elkövetett korrupció volumene uniós összevetésben is dobogós helyen áll.

Magyarország történetének pedig a legnagyobb közpénzmutyijáról van szó.A hivatal szerint a projekt során mintegy 167 milliárd forint kár érhette a magyar államot, Magyarországnak pedig 59 milliárd forintnyi uniós támogatást kell visszafizetnie Brüsszelnek.

Demszky Gábor volt főpolgármester szerint az OLAF teljesen lényegtelen, egy nullaFORRÁS: MTI/KOVÁCS TAMÁS

A jelentés több balliberális politikust is felelősnek nevezett a metrókorrupcióban, köztük Demszky Gábort. A bukott SZDSZ-es főpolgármester nem ment el a parlamenti vizsgálóbizottság meghallgatására, ugyanakkor baráti közegben szívesen nyilatkozott „ártatlanságáról”.

Magyar György: Nem tár fel bizonyítási anyagot az OLAF

Demszky Gábor ügyvédjének,Magyar Györgynek ugyancsak markánsan lesajnáló véleménye van az OLAF-ról.Vagy legalábbis az volt neki tavaly januárban, amikor Vágó István DK-elnökségi taggal, nyugalmazott „kvízprofesszorral” együtt az ATV Egyenes beszédének a vendége volt – idézte fel a Pestisrácok. 

Igaz, akkor még a 4-es metrós OLAF-jelentés pörgött, nem a most a választási kampányba emelt újramelegített jelentés. A beszélgetés Vágó István kedélyes nevetgélésével indult, majd Magyar György komolyra fordította a szót: Azt kell tudnia a nézőknek, hogy az OLAF az egy különleges szervezet, az Európai Bizottság része és független, és a világon senkit sem vádol, és a világon senkire nézve nem tár fel bizonyítási anyagot.

Magyar György ügyvéd korábban azt mondta, az OLAF a világon senkit sem vádol, és a világon senkire nézve nem tár fel bizonyítási anyagot.FORRÁS: MTI/BRUZÁK NOÉMI

Az ügyvéd ezután részletesebben kifejtette, miért nem lehet egy OLAF-jelentés alapján olyat állítani, hogy bárki lopott volna. Az OLAF-nak ilyen jogosultsága nincs is, a vizsgálati eredményt tárja a magyar hatóság elé, és a magyar hatóságra bízza annak nyomozati, büntetőjogi konzekvenciáinak levonását.Következésképp ebből azt kommunikálni, hogy X meg Y, Z és ZS ebből ennyit és ennyit hazavitt, teljesen tisztességtelen, teljesen megalapozatlan. Egyrészt tartalmilag: nem is ismerhetik ennek a tartalmát, a kormányzati hivatal sem ismerheti, csak egy átiratot kapott ebből – mondta az MSZP siófoki jelöltje.

Vagyis Magyar György megállapította: az OLAf egy sóhivatal.
(origo.hu)

Tételesen cáfolta Polt Péter az EU-s bürokratának az OLAF-ügyekben hangoztatott alaptalan vádaskodásait

HOPPÁ! – Felfordulást okozna a kereskedelemben a bevándorláspárti politika