in ,

Demeter Szilárd is megszólalt: hagyjátok békén Tóth Gabit!

Az elfogadás kétirányú utca. Már ha komolyan gondolják.

 

„Szélsőségesen szólás-, vélemény- és gondolatszabadság-párti vagyok. Ha egy művész pártpolitikai tüntetésen fölmegy a színpadra és a hatalom ellen beszél, hát hadd beszéljen. Állampolgári joga. Még akkor is védem ezt a jogát, ha én ennek a hatalomnak vagyok az elkötelezett híve.

Azt se bánom, ha ezt a függetlenellenzéki média szabadságharcnak tartja. Ugyanakkor erkölcsi tekintetben semmiféle különbséget nem látok egy ellenzéki tüntetésen, vagy egy kormánypárti rendezvényen fellépő művész között. Mindkettőnek joga van ehhez, és ha az ellenzéki fellépő morálisan igazolható módon cselekszik, akkor a kormánypárti is. Értékelkötelezett szerepvállalás, hadd szóljon.

Gondoltam eddig, nem is nagyon akartam ezzel foglalkozni.

Csakhogy itt van Tóth Gabi esete. A liberális (?) morál önfelkent papjai nem fogadják el, hogy egy művész – Tóth Gabi az egyik legjobb magyar könnyűzenei énekesnőnk, vitathatatlan hanggal és muzikalitással – arca és nagykövete annak a világnézetnek, amelyet sajátjának érez. A liberálisok ítélkezése nem elfogulatlan: ha Tóth Gabi a szivárványos doktrína mellett tett volna hitet, akkor ugyanők a tenyerükön hordoznák.”

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Kamu Genya bajban van: a Magyar Atlétikai Szövetség szerint a fővárosnak nincs köze az atlétikai vb megrendezéséhez

Szorul a hurok: az ügyészség szerint Czeglédy Csaba az „ördög ügyvédje”