in ,

Deák Dániel: nyílt levél a közvélemény-kutatókhoz és a sajtóhoz!

Remélem a levelemmel elérem azt, amit egyébként a 444-nek nyilatkozó kutatók is szeretnének: hogy megtisztuljon a közvélemény-kutató szakma az ilyen alakoktól.

„Nyílt levél a közvélemény-kutatókhoz és a sajtóhoz!

Kedves kutatók és újságírók!

A 444-nek nyilatkozott ma négy ismert közvélemény-kutató, akik az április 3-i választást megelőző mérések pontosságáról fejtették ki a véleményüket. Róna Dániel – aki rendszeresen dolgozik ellenzéki pártok háttércsapataiban – így fogalmazott az interjúban: »a nyilvánosság elé került kutatások egy része azt mutatta, hogy szoros a verseny. Ezek sajnos nem voltak megfelelő színvonalúak. Eleve azzal a céllal lettek publikálva, hogy befolyásolják az ellenzéki választókat.«

E sorok után nem tudok másra gondolni, mint Pulai Andrásra és az általa vezetett Publicus Intézetre. Ő ugyanis a Fidesz vs. ellenzék vonatkozásában 54 vs. 34 százalékos végeredményt hozó április 3-i parlamenti választás előtt egy nappal (!) 47-47 százalékot mutatott ki, de a korábbi parlamenti választások alkalmával is hasonló mértékben »mérte« félre a várható eredményt.

Miután még a saját kollegái szerint is azért publikál színvonaltalan kutatásokat, amelyeknek a célja kizárólag a közvélemény befolyásolása, nekem csak egy kérdésem lenne: miért van az, hogy ennek nincsen következménye?

Hogy lehet az, hogy akiről a kutató szakma is kimondja, hogy direkt hoz ki teljesen téves számokat a kutatásaiban a választók befolyásolása érdekében, a választás után is ugyanúgy kap milliós megrendeléseket például a Népszavatól, az UNICEF Magyarországtól vagy az RTL Klubtól. Hogyan lehet, hogy a teljes balliberális sajtó még mindig tényként kezeli a »kutatásaiban« megjelenő állításokat? Ők sem a valóságra kíváncsiak, hanem arra, amit hallani szeretnének? Magyarul ők is csak manipulálni akarnak, egyáltalán nem kíváncsiak a valóságra?

Természetesen minden kutatónak és újságírónak van egy világlátása, tudni lehet, hogy ki melyik politikai oldallal szimpatizál. Ezzel nincsen semmi gond, a világon mindenhol így van ez. Természetesen van olyan is, hogy egy-egy kutatócég valamilyen módszertani hiba miatt rossz mérést készít, rossz prongózist állít fel. Az ilyen előfordul, a tévedés emberi dolog.

Pulai esetében azonban jóval többről van szó: ő parlamenti választásról parlamenti választásra tudatosan közöl olyan számokat, amelyeknek semmi köze nincsen a valósághoz.

Remélem a levelemmel elérem azt, amit egyébként a 444-nek nyilatkozó kutatók is szeretnének: hogy megtisztuljon a közvélemény-kutató szakma az ilyen alakoktól és ha nem is a világ legpontosabb számait publikálják a magyar kutatók, de legalább közelebb kerüljünk a valósághoz!

Köszönettel,

Deák Dániel”

 

– írja Deák Dániel.

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Szépen, lassan minden kiderül – Lassan lehull a lepel a baloldalról és a Partizánról: hálózatosodás, külföldi finanszírozás

Ez egyre durvább! Kiteregettek Záveczék a Márki-Zay-féle kampánystábról: „Mi mondtuk, hogy baj van, ők pedig legyintettek, elengedték a fülük mellett”