in ,

Deák Dániel: Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Bulgária és Románia összefogott az ukrán gabona ügyében

Ez az eset is jól mutatja: a közép-európai térség csak akkor tudja sikeresen képviselni az érdekeit, ha összefog és nem enged a megosztási kísérleteknek!

„Egységben az erő: Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Bulgária és Románia összefogott az ukrán gabona ügyében és ellenállt Brüsszel megosztási kísérletének. Brüsszel ugyanis a károk enyhítésére először csak Lengyelországnak, Romániának és Bulgáriának adott 57 millió eurót, amitől azt remélték, hogy felbomlik az öt ország együttműködése a kérdésben és Magyarország, illetve Szlovákia magára marad, ők már túl kevesek lesznek ahhoz, hogy szembeszálljanak Brüsszellel.

Ez azonban nem következett be, az öt ország továbbra is összehangoltan lépett fel az ukrán gabona behozatalának ügyében, négyük (Románia nem) behozatali tilalmat is elrendelt. Így Brüsszel most arra kényszerült, hogy ajánlatokat tegyen mind az öt országnak. Ez az eset is jól mutatja: a közép-európai térség csak akkor tudja sikeresen képviselni az érdekeit, ha összefog és nem enged a megosztási kísérleteknek!”

– írja Deák Dániel.

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Itthon már nincs rájuk igény, ezért megint külföldre szaladnak gyalázni a magyarokat – A hajléktalanfejű Iványi Gábor egy német lapnak: Orbán visszahozott mindent, ami rossz volt az eltelt 100 évben

Nézi ezt valaki? Boomer libsik egymás között, avagy a DK nevű szekta Heti Hetes c. műsora a kutyát sem érdekli